Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilerde ağız ve diş sağlığı bilinci oluşturmak için ücretsiz diş taramalarına başladı.

Özel Esnan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilköğretim çağındaki öğrencilerin ağız ve diş sağlığı kontrollerini sağlıyor. Önceden belirlenen gün ve saatlerde belediyeye ait servislerle ve rehber öğretmenler gözetiminde öğrencileri okullarından alarak, Esnan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne götüren Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin ağız ve diş sağlığıyla ilgili muayenelerini gerçekleştiriyor. Belirli aralıklarla gerçekleştirilen taramalarda, sosyal güvencesine bakılmaksızın her öğrenci, uzman diş hekimleri tarafından muayene ediliyor. Tek tek ağız ve diş sağlığı muayenesinden geçirilen öğrenciler muayene sonrasında da diş sağlığı konusunda ilgililer tarafından bilgilendiriliyor.
Uzman diş hekimleri, öğrencilere doğru diş fırçalama yöntemlerini öğretirken; Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri de öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için içerisinde diş fırçası ve diş macununun bulunduğu diş kutuları hediye ediyor. Muayene işlemlerinin tamamlanmasının ardından ise; öğrenciler tekrar belediyeye ait servislerle okullarına bırakılıyor.

YIL BOYUNCA DEVAM

Esenler’deki bütün ilköğretim okullarındaki öğrencileri, diş taramasından geçireceklerini belirten Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Uzun, yılsonuna kadar diş taramalarına devam edeceklerini söyledi. İlköğretim çağındaki öğrencilerin yılda en az bir kez ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirilmesinin gerekli olduğunu söyleyen Uzun, her yıl ilçedeki öğrenciler için gerekli tedbirler alarak, diş taramalarını gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti. 
Editör: TE Bilisim