Kitap okuma alışkanlığını kazandırma, ihtiyaç sahiplerine kitap ulaştırma hedefiyle “Kitap Kardeşliği” projesi başlatan Bilgi Evleri öğrencileri, okunmayan kitapları sahiplerinden teslim alarak, toplanan kitapları Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Böylece, bağışlanan kitaplar, Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi okullarla buluşacak.

“KÜÇÜKÇEKMECE’NİN ÇOCUKLARI YENİ BİR UFUK AÇACAK”

Bu harekete öncülük etmek amacıyla ilk olarak Küçükçekmece Belediyesi’ni ziyaret eden öğrenciler, personelden okumadıkları kitapları topladı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’i de ziyaret eden öğrencileri Başkan Karadeniz’de bu örnek uygulamaya öncülük ettikleri için tebrik etti. Başkan Karadeniz, “Küçükçekmece’nin çocukları kitap okumakla, yeni bir ufkun kapılarını açacaklarının farkında… Onlara bu bilinci kazandıran öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ederim. Vatandaşlarımızın da evde okumadıkları, fazla kitapları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına bu kampanyaya destek vereceklerine eminim” diye konuştu. Bu kapsamda vatandaşlar fazla kitaplarını en yakın Bilgi Evlerine teslim ederek, projeye destek verebilir.

AİLECE OKUYANA ÖDÜL


Öte yandan Bilgi Evleri, ‘ailece biz okuruz’ hastagh’i ile de kitap okuma seferberliği başlattı. Kitap okuma alışkanlığını yaymak isteyen öğrencilerin ailelerden bir ricası var… Kitap okuyan aileler, kitap okurken çektikleri fotoğraflarını ad, soyad, telefon, e mail adresleri ve mesajlarıyla birlikte [email protected] adresine gönderebilir. Bu fotoğrafları, Facebook sayfasında yayınlayacak olan Bilgi Evleri, en çok beğeni alan fotoğrafı da ödüllendirilecek. 
Editör: TE Bilisim