Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde 10-17 Aralık tarihleri arasında kutlanan İnsan Hakları ve Demokrasi haftası, Eyüp’teki okullarda da  çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
 
Eyüp Otakçılar Lisesi,  bu hafta dolayısıyla özel bir program hazırladı. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Eyüp Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda,  öğrenciler hazırladıkları sunum, konuşmalar ve şiirlerle büyüklere tam olarak bir “insan hakları ve demokrasi” dersi verdi.
 
10 Aralık 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirisiyle birlikte Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde kutlanmaya başlanan İnsan Hakları ve Demokrasi haftasının son derece önemli olduğuna değinen Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi: “İnsan hakları hiçbir tereddüde meydan vermeden uygulanmalıdır. Kişiyi özü ile yaşatacak bu kurallar,  insanı insan yapan değerlerdir. Dünya kurulduğundan bu yana, insan haklarına saygı her çağda zamana uygun olarak gösterilmiştir. Ancak insanların kendi istekleri dışında yaşamak zorunda bırakıldıkları olumsuz şartlara da rastlanmıştır. Kullara kulluk etmek, köle hayatı yaşamak, işkencelere maruz kalmak hep insanlığın yaşadığı olaylardır. Ancak 21. Yüzyılda insan hakları ve demokrasi konusunda çok büyük adımlar atılmıştır. Tabii ki zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıları aşmak için de devletler, hükümetler gerekli çalışmaları, projeleri hayata geçirmektedir.

İnsan haklarını, insanın kendisi değil, yasalar, eşit olarak hiçbir ayrım yapmadan korur. Küçük yaştan önce ailede, ardından okullarda eğitimle bu konuda atılan tohumlar, insanların iş ve sosyal yaşamında biçimlenmektedir…
 
Daha ailede insan haklarına saygılı olan, demokratik davranan bireyler daha sonra okul, iş yaşamında ve toplumda kendileri de saygı gören, başarılı bir kariyere sahip olan kişiler olmaktadır. “
 
İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası nedeniyle Otakçılar Lisesi öğrencileri çok güzel bir sunum yaptılar. Şiirler okudular, günün anlam ve önemine değinen konuşmalar yaptılar. Program, öğrencilerin insan haklarına değinen bir şarkıyı birlikte seslendirmeleriyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim