Öcalan Erdoğan'a "Bu iş öyle risk alınmadan ben şurayı kaybederim, şurayı kazanırım kaygısı taşıyarak yapılamaz. Cesur olunmalı, yoksa bu Ergenekoncu zihniyet hepsini bitirir" dedi.

Kürt açılımında Başbakan Erdoğan'ın DTP ile görüşmesi terörist başı Öcalan'ı umutlandırdı. Avukatları aracılığıyla mesaj vermeye devam eden Öcalan, Erdoğan'a "cesur ol" cağrısında bulundu. Öcalan çözümsüzlük halinde üstü kapalı tehditlerde bulunmayı da ihmal etmedi.

BÖLÜCÜ, AYRILIKÇI DEĞİLİM AMA ONURUMUZA LAF SÖYLETMEYİZ

Çok açık ve net olarak söylüyorum ben bölücü, ayrılıkçı değilim. Ben çıtayı yükseltmiyorum, ben onurlu bir yaşamı esas alıyorum. Aksini kimse bize dayatamaz bunu kabul etmeyiz. Kürtler bunu kabul etmez. Onurumuza, varlığımıza ve değerlerimize laf söyletmeyiz. Onursuz bir yaşamı asla kabul etmeyiz.

OSMANLILAR KÜRTLERİ TANIYOR

Ben birlikte yaşamaktan yanayım. Kürtler ve Türkler bin yıldır birlikte yaşıyor. Biliniyor Sultan Sancar var, Yavuz Selim var, Mecit var, Abdulhamit var, Onlar Kağan, Bumin, Sultan, Padişahtılar, bunlarda Kürdistan inkarı yoktu. Bunların döneminde Kürdistan diye telaffuz ediliyor ve idari yönetim de buna göre şekilleniyor. İşte Selçuklular, Osmanlılar Kürtleri tanıyorlar. Mustafa Kemal de özerklikten bahsetmiştir. Bu tarihlerine, miraslarına sahip çıkmalıdırlar. Kendilerine İslamcıyız, Osmanlıcıyız diyorlar. AKP ne İslamcıdır ne de Osmanlıcıdır. Olsa olsa milliyetçi olabilir. Milliyetçilik faşizmdir, faşizm yok eder, yok sayar, bundan çözüm bekleyemeyiz. Bu nasıl bir Müslümanlıktır? İslamcı olduğunu, İslamiyet’i bildiğini iddia ediyorlar ama Kur’anı ve Hz. Muhammed’i onlardan daha iyi biliriz.

ERDOĞAN’A AÇIK MEKTUP

Erdoğan için kelle koltukta dolaşıyor, deniliyor. Tabii kelle koltukta dolaşacak. Erdoğan’a, AKP grubuna açık mektubumdur: Bu işlerde risk alacaksın. Bu iş öyle risk alınmadan ben şurayı kaybederim, şurayı kazanırım kaygısı taşıyarak yapılamaz. Bu büyük bir sorundur. Risk alınarak, çözüme yönelik kararlı tavır ve davranış içerisinde olunarak sorun çözülebilir. Cesur olunmalı, yoksa bu Ergenekoncu zihniyet hepsini bitirir. Ya darbecilerden, Ergenekonculardan yana tavır alacaksınız ya da demokratikleşmeden yana tavır alacaksınız.”

Üstü kapalı nasıl tehdit etti?

ÇÖZÜM GELİŞMEZSE YAPACAĞIM KALMAZ

“Herkes sorunun çözümü için bana bir şeyler yüklüyor. Çözüm için ciddi adımlar atılacaksa önümün açılması lazım. 60 yaşındayım, yoruluyorum, zorlanıyorum ancak sorumluluklarımın farkındayım. Üzerime düşeni yapıyorum. Sonradan söylenmedi denilmesin. Doğruları dile getiriyorum. Ben söylemiştim, yine söylüyorum. Çözüm gelişmezse, çözüme yönelik samimi, cesur adımlar atılmazsa benim burada yapabileceğim bir şey kalmaz. Ben artık kendi başınızın çaresine bakın diyeceğim. Korkarak bu işe yaklaşılamaz.

TAMİLLERİN SONU ORTADA

Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan istirham ediyorum. Bu sorunu çözelim. Sorunun çözülmemesi durumunda savaş daha çok tırmanabilir. Ben burada bunun talimatını vermiyorum, kimseye de burada talimat verecek durumda değilim, olabilecekleri söylüyorum. Tamillerin sonu ortada. Tamillerle uzun süre görüşüldü. Sonuçta imha edildiler. Şayet bir çözüm olmaz ve bu bir oyunsa, ben oyuna gelmem. Bu böyle bilinmelidir. Bunun için demokratik belediyecilik diyorum. Benim demokratik belediyecilik anlayışımın altyapısında bunlar var. Polis akademisinde bu işi bilenler var, profesörler var. İçişleri Bakanının açıklamasını dinledim, yeterli bulmamakla birlikte olumlu buluyorum ancak içinin doldurulması gerekiyor.”...

Editör: TE Bilisim