Devrimci Karargah örgütünün elebaşısı Orhan Yılmazkaya'nın son yıllarda Ergenekon örgütü tarafından kullanıldığı ileri sürüldü.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İstanbul'u kana bulayan ve Devrimci Karargah terör örgütünün elebaşısı Orhan Yılmazkaya'nın Ergenekon'la bağlantılı olduğu ileri sürüldü.

3. İDDİANAMEDE ADI GEÇECEK İDDİASI

Terörist Yılmazkaya'nın Ergenekon'un yöneticileriyle yaptığı telefon görüşmelerinin dinlemeye takıldığı, yazımı süren 3. iddianamede Yılmazkaya'nın da sanık olarak yer alacağı belirtildi.

TEKİN'LE BAĞLANTILI MI?

Terörist Orhan Yılmazkaya'nın, Ergenekon sanıkları emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Birol Başaran, Zeki Yurdakul ve Mete Yalazangil'le telefonla sık sık görüştüğü ve bu görüşmelerin dinlemeye takıldığı iddia edildi. Bu görüşmelere Ergenekon'un 3. iddianamesinde yer verileceği belirtildi. PKK'nın kurduğu ve Ergenekon'un kullandığı ileri sürülen Devrimci Karargah adını Selimiye Kışlası ve AK Parti İl Binası'na düzenlenen saldırıyla adını duyurdu.

İkinci Ergenekon iddianamesinde örgütün, hem radikal sol ve hem de terör örgütü PKK ile de irtibatlarına yer verildi. İddianamede bir gizli tanık Devrimci Karargah'ın PKK, Hizbullah, DHKP/C ve MLKP gibi terör örgütlerinin şehirlerde işlevsizleştiği gerekçesiyle kurulduğunu anlattı. Gizli tanık, bazı devlet görevlileriyle görüştüğünü ve örgütün uyuşturucu kaçakçılığı üzerinden finanse edilmeye başlandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim