Zeytinburnu-Bağcılar hattında Mehmet Akif Durağı yakınlarında dün meydana gelen iki öğrencinin öldüğü kazanın ardından gözaltına alınan tramvay sürücüsü Ali Osman Erdoğan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mehmet Akif Durağı yakınlarında dün meydana gelen kazanın ardından gözaltına alınan Ali Osman Erdoğan, emniyetteki işlemlerin ardından Bakırköy Adliyesi'ne getirildi.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Savcılık ifadesinin ardından "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan tutuklanması talebiyle Bakırköy Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

Ali Osman Erdoğan, bu mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erdoğan'ın, mahkemedeki ifadesinde, tramvayla tahminen 25-30 kilometre hızla gittiği sırada demir yolunun sağ tarafından öğrencilerin koşarak araçların arasından geçtiğini, çocukları gördüğü anda kornaya ve zile bastığını savunarak, "Acilen fren sistemini devreye soktum ancak buna rağmen taşıtımızın özelliği itibarıyla gereken mesafede araç durmadı. Daha doğrusu aracın büyüklüğü, metal tekerlekli olması, yolcu kapasitesi, ağırlığı ve diğer teknik özellikleri nedeniyle acil hallerde ne kadar mesafede duracaksa o mesafede durdu" dediği belirtildi.

Olayda kendisinin bir kusuru olmadığını öne süren Erdoğan'ın, korna ve zille yaptığı uyarılara rağmen öğrencilerin dikkatsiz bir şekilde tramvay yoluna girerek kazaya sebebiyet verdiklerini söylediği ifade edildi.
Editör: TE Bilisim