Baharı müjdeleyen Nevruz çiçeği, kar altından kuşandığı güzelliğiyle toprağı uyandırıyor. Umudun, birliğin ve kardeşliğin simgesi Nevruz Bayramı kutlamalarında yüzlerce vatandaş, açık alana kurulacak Nevruz ateşinin üstünden atlayarak baharın gelişini kutlayacak.

 

NEVRUZ ATEŞİ KARDEŞLİK İÇİN YANACAK

Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan, Tacikistan, Bulgaristan, Sırbistan, Gürcistan, Sincan-Uygur, Kırım, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yüzlerce vatandaşın bir araya geleceği Nevruz Bayramı kutlamalarında İBB Mehteran Takımı, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosluğu Kuş Tepti Dans Gösterisi ve Kafkas Oyun Gösterileri Grubu sahne alacak.

 

YUMURTA TOKUŞTURMA, DEMİR DÖVME VE TÜRKMEN PİLAVI

Demir dövme ve yumurta tokuşturma ritüellerinin gerçekleştirileceği kutlamada, Uygur müziği konseriyle Melike Yavuz, Rumeli Yöresi solo türküleriyle Sabriye Sayın, Bünyamin Aksungur, TRT sanatçılarından Volkan Arslan ve Yavuz Değirmenci de kutlamaya renk katacak isimler arasında yer alacak. Kırgız Ağız Kopuz dinletisinin yapılacağı etkinlikte ayrıca vatandaşlara Orta Asya’nın meşhur lezzetlerinden pilav ve yöresel tatlar da ikram edilecek.

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kültür A.Ş, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Zeytinburnu Belediyesi’nin iş birliğiyle 21 Mart Salı günü (Yarın) saat: 09.30’da Topkapı Kültür Parkı’nda düzenlenecek olan Nevruz Bayramı kutlamaları, havanın yağışlı olması halinde Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

Editör: TE Bilisim