Üç ilahi din için de kutsal olan ve dünya üzerinde medeniyet ve inancın başlangıç noktalarından biri sayılan Kudüs’ü tanımak, bilmek özel bir çaba ve farkındalık gerektiriyor. Ömer Lekesiz, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde her ay böylesi bir çabanın ürünü olan birikimini Kudüs sevdalılarıyla paylaşıyor. Lekesiz, 19 Nisan Çarşamba günü saat: 19.00’da yine Fotoğraflarla Kudüs’ün Hikâyesini anlatacak.

 

Küratör Mehmet Lütfi Şen’in yaşayan bir klasik olarak adlandırdığı Özbek minyatür sanatçısı Cihangir Aşurov’un minyatürlerinden oluşan ‘İrem’ adlı sergi 21 Nisan’da saat: 19.30’da Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde açılacak. Sergi 3 Mayıs’a kadar görülebilecek.

 

Büyük halk ozanı Neşet Ertaş’ın dillerden düşmeyen türküleri Türk Halk Müziği’nin sevilen sanatçıları Gülay, Necdet Kaya ve Aysun Gültekin’in hazırladığı özel bir repertuarla Zeytinburnu Kültür Merkezinde bir kez daha sanatseverlerle buluşacak.

Konserde Neşet Ertaş’ın Kırşehir’de yaşayan kuzenleri İrfan Ertaş ve Feyzullah Ertaş da bağlama ve keman ile yöresel tavırda Neşet Ertaş’ın bilinmeyen türkülerini de seslendirecekler. Konserde Neşet Ertaş’ın kendi sesi ve görüntüsünden kayıtlar da 21 Nisan’da gerçekleştirilecek olan konserin başlangıç saati 20.00.

 

Gençlik Merkezi'nin 24 Nisan'daki konuğu spor yorumcusu Serhat Ulueren. Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezinin düzenlediği ve 'Futbolun Beyefendisi' lakabıyla anılan Ali Gültiken'in sunduğu spor söyleşisinde Türk futbolunda son dönem konuşulacak. Program Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde saat 12.30'da başlayacak.

Zeytinburnu'ndaki okurların ilgiyle izlediği 100 Yüze İmza ve Söyleşi programına ise bu ay Zafer Acar, Zafer Divanı ile Aykut Nasip Kelebek de Kanlı Canlı Şiir adlı kitaplarıyla konuk oluyor. Aykut Ertuğrul'un hazırlayıp sunduğu program 24 Nisan Pazartesi günü saat: 19.00'da gerçekleştirilecek.

 

25 Nisan Salı günü saat 19.00'da da Zeytinburnu Kültür Merkezinde Şiir Meclisi toplanacak. İsmail Kılıçarslan'ın sunduğu programın konuğu ise Güven Adıgüzel.

Editör: TE Bilisim