Bakınız 15.11.2011 de Çetiner’in yazdığı bir makale’de TOKİ’nin emekli öğretmen Mehmet Hocamın arsasının m2 sini 300 TL den alarak Ağaoğlu’na Ayazma evleri için verdiğini yazmış.

İşte o yazının linki

http://ww.istanbultimes.com.tr/toki-pasa-hazretleri-kime-hizmet-ediyor---makale,110.html

O yazıda özetle şunlar vardı ;

Başaşakşehir ilçesi sınırları içinde bulunan MASKO’nun yanı başındaki arsada yapılan“Mall of İstanbul“ projesinin inşa edildiği arsanın bulunduğu yerde yaklaşık olarak 40 bin m2 lik yer özel şahıslara ait iken TOKİ paşa hazretleri bu arsalar üzerine koyduğu Okul,Cami,yeşil alan ve sosyal donatı şerhi ile hak sahiplerine burada hiçbir inşaat yapamazsınız diyor.
 
Bunların içinde rahmetli Ali Durmuş’un da 2.000 Metre kare arsası vardır.

Sene 1984 TOKİ’ nin babası olan Arsa ofisi senin arsandan 400 metre kareyi istimlak ettim diyerek elinden alıyor. Yıl 2007 bu sefer de TOKİ devreye girerek senin 1.592 m2 lik arsanı kamulaştırıyorum diyor.

Merhum Ali dayı mademki benim arsada cami,okul ve sosyal donatı alanları yapılacak bari bizimde bu işte bir katkımız olsun diyerek 650 TL den arsasını TOKİ’ye satmak üzere pazarlık yapıyor.

Ancak iş tapu devrine gelince,TOKİ yerine TORUNLAR GYO’nun avukatları işin içine girince Durmuş ailesi bu işte bu bit yeniği vardır diyerek arsanın akibetini takip ediyor. İşte dananın kuyruğu burada kopuyor.  Cami,okul ve sosyal donatı alanı olan Ali Amcanın yeri öbür yerler ile karma yapılarak imar’a açılmış.

Tabi Ali amcanın ömrü yapılan bu haksızlıklara dayanamayıp kısa bir süre sonra hakkın rahmetine kavuşuyor. Evlatları yapılan haksızlığa boyun eğmeyip Küçükçekmece 1.Asliye Hukuk Mahkemesinde 2011/ 669 E sayılı dosya ile aldatıldıklarını ileri sürerek dava açıyorlar. Davanın ilk duruşması 11.11.2011’de yapıldı. Ben de o davayı başta sona takip ettim. Hakim belgelerin toplanıp dosyaya sunulması için 2 hafta kesin süre verdi.

Mall of İstanbul projesi o kadar sakat bir şekilde başlamış ki TOKİ’ nin Hürriyet Gazetesine verdiği ihale ilan 3 Temmuz 2007 tarihli. Bu tarihte henüz hak sahiplerinin arazisi kamulaştırılmamıştır. TOKİ kendisine o kadar güveniyor ki henüz kendisine ait olmayan arsanın ihalesini yapmaktan bir sakınca görmüyor.

İstanbul’daki hafriyat döküm alları kimin kontrolünde araştırılsın ?

Unakatın’ın oğlu,Bayraktar’ın oğlu, Abdülkadir Aksu’nun oğlu ,Zafer Çağlayan’ın oğlu ne işler yapmış araştırılsın.. Beykoz’da garip bir vatandaşın elinde avucunda ne var ise satıp bir hafriyat döküm yerini kiralamıştı son anda bir al araya girerek bu gariplerin göz yaşına bakmadan ellerinden almıştı.

Erdoğan Bayraktar İkitelli OSB içinde hangi yetkiye daynarak Petrol istasyon izni verdi ?

Erdoğan Bayraktar gerek TOKİ'nin başında iken gerekse de bakan olduktan sonra kolay hesap veremeyeceği çalışmalara imza attı. Mesele Ağaoğlu'na Ayazma evleri için emekli öğretmen Mehmet hocan'dan m2 sini 300 TL den alıp Ağaoğlu'na vermesinin neresinde adalet var ? 

Sayın Bakan İOSB içinde hemşehrisine KHK 644 Maddesine göre petrol İstasyonu izni vermesini ne ile açıklayacak (Gerçi yagı bu konuya durdurma kararı verdi ama bakan izin vermişti)

Bu konu ile alakalı yazılacak çok şey var ama sanki oh oldu manasına gelebileceği endişesi ile şimdilik fazla bir şey yazmak istemeyiz.

Cemaat ve hükümet arasında cereyan eden bu savaşta hem hükümet hem de cemaat zarar görecektir.Kimin kazançlı çıkacağı konusunda değişik endişlelerimiz var.

Önümüzdeki günlerde bu konu ile alakalı daha net ifadelerle yeni şeyler söyleyebiliriz

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)









Editör: TE Bilisim