Bir zamanlar 'taşı toprağı altın' olan İstanbul'da, işler tersine döndü. Çeşitli nedenlerle kentte tutunamayan insanlar, çareyi memleketlerine geri dönmekte buluyor.

Habertürk gazetesinden Sedef Şenkal Demir'in haberine göre, maddi durumları yetersiz olan bu ailelerin yardımına da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dört yıldır uyguladığı " Tersine Göç Çalışması " koşuyor. Tersine Göç Bürosu, dört yılda 50 binden fazla kişinin memleketlerine göç etmesini sağladı.

YOLDA KALANLARA YARDIM

Nakliye için en az 15 gün beklemek gerekiyor. Büro ayrıca asker, öğrenci ve sağlık sorunları sebebiyle hastanelere tedavi için gelip, yolda kalanlara da otobüs bileti temin ederek memleketlerine yolluyor. Bu çalışma kapsamında; 1996 yılından 2010 Bisan ayı sonuna kadar; eşyalarıyla birlikte 18 bin kişiden oluşan 4 bin 504 aile, biletli yolcu olarak da 33 bin 667 kişi olmak üzere 50 binden fazla kişi memleketlerine gönderildi. bu kişiler için 4 milyon 448 bin TL harcama yapıldı. Yetkililer, Tersine Göç Çalışmaı kapsamında memleketlerine geri dönen her ailenin, İstanbul'a göçü düşünenlere yaşadıkları zorlukları anlatarak göçü engelledikleri ya da göçlerini geciktirdiklerini söylüyor.

Editör: TE Bilisim