İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta birbirinden renkli programlar ve müziğin farklı tarzlarıyla İstanbullu müzikseverlerin karşısında olacak.
Albüm ve düzenlemeleriyle olağanüstü bir müzikal başarı elde eden dünyaca ünlü klasik gitar virtüözü Manuel Barrueco, 9 Mart Pazartesi günü 20.00’de CRR’ye konuk oluyor. Konserde; Sylvius Leopold Weiss, Johann Sebastian Bach ve Isaac Albéniz gibi klasik müziğin önemli isimlerinin eserlerini kendi düzenlemeleriyle sunacak olan Barrueco, dinleyicilere unutulmaz bir resital sunacak. 

Türk Musikisi’ne besteleriyle can vererek tarihsel süreç içinde unutulmaz isimler arasında yer alan ve günümüzde ‘ağa’, ‘paşa’, ‘bey’ ve ‘hanım’ sıfatlarıyla anılan değerli bestekârlarımızın eserleri CRR’de hayat bulacak. Enver Mete Aslan’ın müzik yönetmenliğini yapacağı ve Aylin Şengün Taşçı’nın solist olarak katılacağı konserde; Küçük Mehmed Ağa, Nikoğos Ağa, Nevres Paşa, Ziya Paşa, Neyzen Yusuf Paşa, Hacı Arif Bey, Rıf’at Bey, Leyla Hanım ve Mehveş Hanım gibi bestekârların da içinde yer aldığı kıymetli sanatçıların eserlerine yer verilecek. Dinleyicilerin bir anlamda Türk Müziği’nin tarihsel akışının hikâyesine tanıklık edeceği program, 13 Mart Cuma günü 20.00’de başlayacak.
“Çocuklar ve Gençlerle Müziğe Yolculuk”  programına devam eden Anlatıcı ve Piyanist İslam Manafov bu ay, 15 Mart Pazar günü 15.00’te "enstrümanların kralı" olarak bilinen piyanoyu anlatacak. Programda, ülkemizin genç yetenekli piyanistleri izleyiciler için eserler icra edecek.
 
“Süper müzisyenler” CRR’de

Los Angeles Times gazetesi tarafından “süper müzisyenler” olarak nitelendirilen Eighth Blackbird topluluğu 10 Mart Salı günü 20.00’de CRR’ye konuk oluyor. 3 kez Grammy ödülü alan oda müziği topluluğu, seçkin bir repertuvarla İstanbulluların karşısında olacak. Bir yaylı çalgılar dörtlüsünün inceliğini bir rock grubunun patlayıcı enerjisi ve aktivist bir tiyatro kumpanyasının adanmışlığıyla birleştiren Eighth Blackbird, dinleyicilere sürprizlerle dolu bir gece vaat ediyor. Grammy ödüllü 6 kişilik bu dev oda müziği topluluğu; klarnette Michael J. Maccaferri,  flütte Tim Munro, keman ve viyolada Yvonne Lam, vurmalı çalgılarda Doug Perkins, piyonada Lisa Kaplan ve viyolonselde Nicholas Photinos’tan oluşuyor.
  
Editör: TE Bilisim