Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide konuşan Akpınar, mutlu olmayı sağlayan en büyük etkenin, insanın doğru hayal kurabilmesi olduğunu söyledi.

‘HAYALLERİNİZİ YAZARAK PLANLAYIN’

Akpınar ayrıca, hayal kurarken çocukların anne ve babalarına danışmaları ve ebeveynlerinden bilgi almaları gerektiğini belirterek, gerçekçi hedefler belirlenmeden hayallere ulaşılamayacağını söyledi. Hayallerin mutlaka yazılarak planlaması gerektiğinin de altını çizen Akpınar, “Mutluluk sizin hayallerinizde gizlidir.”dedi.

AT TERBİYECİSİ HİKAYESİ İLE ANLATTI


Akpınar nasıl doğru hayal kurulduğunu da, “Zamanın birinde işini çok güzel yapan bir at terbiyecisi varmış. Bu at terbiyecisi işini o kadar güzel yapıyormuş ki, tüm çiftlikler farklı farklı şehirlerden ona çiftliğinde iş veriyormuş. Bu şekilde at terbiyecisi ve ailesi sürekli oradan oraya geziyormuş. Bundan mutsuz olan oğlu da gittikleri her at çiftliğini gözlemleyerek, kendi hayallerindeki at çiftliği hakkında notlar alıyormuş. Bir gün öğretmeni ödev verince o da kendi at çiftliğini anlatan upuzun bir kompozisyon yazmış. Öğretmeni bu hayale inanmayarak çocuğa sıfır vermiş. Fakat çocuk hayallerinden vazgeçmeyip o at çiftliğini kurmuş. Bunu duyan öğretmeni ise, hayallerini en güzel anlatan öğrencilerini o çiftlikte kampa götürmeye başlamış.” diyerek anlattığı ‘At Terbiyecisi Hikayesi’ ile açıkladı.
 
Editör: TE Bilisim