Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

 

 

Hiç kuşku yok ki; Demokrasiye, hak ve özgürlüklere, eşitliğe, dayanışmaya, hukukun üstünlüğüne inanan her birey, savaşların, terörün, kavganın verdiği acıyı “Dünya Barış Günü” ne ihtiyaç duymadan zaten yüreğinde hisseder.

 

Bu acıyı en iyi, terörü ve çatışmayı yıllardır kendi içinde yaşayan, her gün bir başka evde ağıtların yakıldığı anaların evlat acısıyla yıkıldığı ülkemiz insanı bilmektedir.

 

Bu acıları her yurttaşım gibi, dünyada savaşa ve teröre karşı duran her insan gibi ben de yüreğimin derinliklerinde duyuyorum.

 

Ülkemde ve dünyanın farklı bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün savaş ve terör örgütlerini lanetliyorum.

 

Bütün uygar dünya’yı, ne nedenle olursa olsun halkları savaşa sürükleyen, hukukun olmadığı, özgürlüklerden mahrum, yoksulluk ve sefalete terk edilmiş toplumları, teröre ve direnişe sürükleyen ekonomik ve siyasal eşitsizliklere karşı  birleşmeye davet ediyorum.

 

Bilginin ve teknolojinin yanı sıra, özgürlükçü demokrasinin giderek önem kazandığı küresel bilinç içinde, insanların huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamasının en temel koşulu barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamaktır.

 

Bu anlayışımı 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla ülkemin ve tüm dünyanın barışseverleri ile paylaşmak istiyorum.

 

 

Mustafa SARIGÜL

 

 

 

Editör: TE Bilisim