Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gelişim Meslek Yüksek Okulu’na bağlı Politika Klübü’nün düzenlediği “Siyasette Kariyer” başlıklı konferansa katıldı. Siyaset dünyasından başarılı isimlerin bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacağı konferansın ilk konuğu olan Mustafa Sarıgül, coşkun bir öğrenci kitlesi tarafından karşılandı.  

Yaklaşık 250 öğrenciye hitap eden Sarıgül, 30 yıllık siyasi kariyerinde yaşadığı deneyimleri gençlerle paylaştı. Siyaset yapmanın zor olduğunu ve özveri  istediğini söyleyen Mustafa Sarıgül, siyasetin demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu vurguladı. Konuşması sık sık gençlerin alkışlarıyla kesilen Sarıgül, siyaset yapmak için insanı ve toplumu tanımak gerektiğini belirtti. Mustafa Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:“İnsanı ve toplumu tanımayan bir siyasetçi, başarılı olamaz. Toplum ne istiyor, sorunları neler, bunlara nasıl çözüm üretilmeli? İyi bir siyasetçi, tüm bu sorulara yanıt bulmaua çalışır, gelişmeleri iyi takip eder ve ona göre projeler üretir. Gençlere tavsiyem; ülkelerinin geleceğini yönetmek işi onlara düşüyor. Siyasi arenada yeni yüzlere, genç ışıklara ihtiyaç var. Gelişim ve değişim için gençlerin siyasette aktif rol oynaması şart. Gelişim olmadan değişim olmaz”. 

Mustafa Sarıgül’ün konuşmasının ardından Gelişim Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, Sarıgül’e bir teşekkür plaketi sundu.  

Editör: TE Bilisim