Terörist Murat Karayılan son açıklamasıyla adeta bombanın pimini çekti.. Karayılan'a göre Türkiye özür dilemeli...

TÜRKİYE ÖZÜR DİLEMELİ

Fransız gazetesine konuşan terör örgütü PKK'nın 1 numaralı adamı Karayılan, Türkiye'nin özür dilemesi gerektiğini iddia etti. Kürt açılımı tartışmalarından cesaret alan Karayılan, iki tarafın da birbirini affetmesi gerektiğini ileri sürdü.

Le Monde gazetesine Kandil'den röportaj veren Karayılan, "Türk devleti önce özür dilemeli. Güney Afrika örneği çözüm olabilir. Gerçek ve barışma komisyonu gerekebilir" dedi.

ÖCALAN'IN YOL HARİTASI KABUL EDİLMELİ

Karayılan'a Öcalan'ın açıklayacağını duyurduğu yol haritası da soruldu. Karayılan Türkiye'yi bu yol haritasını kabul etmeye çağırdı. "Bu metin çözüm içeriyor. Vatandaşların daha açık tanımını öneriyor. Kürt kimliğinin siyasi ve kültürel haklarının tanınması gerekiyor" diyerek yol haritasına ilişkin bilgiler verdi.

HÜKÜMET MANEVRA YAPIYOR

Karayılan Kürt açılımı için yola çıkan hükümeti de eleştirdi. Karayılan sözlerini şöyle sürdürdü:  İki taraf arasında gerçek bir diyaloga ihtiyaç var. Halbuki hükümet manevra yaparak sorunu tek başına çözmeyi amaçlıyor. Bunun uluslararası toplumu yanıltmak için  yapılan bir manevra olduğunu düşünüyorum.

Editör: TE Bilisim