Olmadı başkan

 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Mehmet Ali Birad’ın hazırlayıp sunduğu 32.gün programında kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşlardan bazılarının eski dairesine karşılık yeni iki daire istediğini iddia ederek Zeytinburnu halkını aç gözlülükle suçlaması Sümer mahallesinde tepki çekti.

 

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

 

Gazetemize gelerek tepkilerini ortaya koyan mahalle halkından Ahmet Kamiloğlu benim işyerim ve evim Zeytinburnu’nda başkan bana bire bir ev ve işyeri versin ben kendisine teşekkür ederim.

 

Eski ve depreme dayanıksız dairesini verip iki tane yeni ve depreme dayanıklı daire isteyecek olan kişinin aklından şüphe ederim diyen Kamiloğlu,bin kişiden bir tane aklı kıt insan başkan’a böyle bir şey söylemiş de olabilir ama bu çok uçuk ve uç bir örnek.  Başkanın bu örneği milyonlarca kişinin izlediği bir programda ifade ederek bizlerin aç gözlü  olduğunu söylemesinin altında başka şeyler aramak gerekir dedi.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen başka bir mahalle halkı ise şunları söyledi;.Başkan eski Bozkurt sahası üzerine yapılan konutları halka vermemek için böyle bir sözü ortaya atıyor dedi.

 

Kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde ilerlemesine engel olan tek kişi Murat Başkandır diyen vatandaş şu sözlerle konuşmasını tamamladı “ Sümer mahallesinde apartmanlar 3-4 veya 5 katlı. Şu an Kiptaş’ın yanı başımızda yaptığı binalar 8, 10 ve 12 katlı.  Bizim arsalarımızın üzerine de mevcudun iki katı imar verilirse bizden de fark alınmadan depreme dayanıklı daha düzenli ve modern konutlar pek ala yapılabilirken Murat Başkan’ın % 25  kesinti yapacağız demesi işi çıkmaza sürüklüyor.
ZEYTİNBURNU

Star Gazetesinin sorularına cevap veren Murat Aydın şunları söyledi;

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın:

1999’dan sonra kentsel dönüşüm anlamında Zeytinburnu pilot seçildi. Merkezefendi Mahallesi’nde ilk dönüşümü başlatmıştık. Vatandaş anlaşmaya yanaşmadı. Bir yerine 2 daire istedi. On yılda ancak yüzde 8 dönüştürebildik. Bu hızla gidersek bize bir 120 yıl gerekiyor.


Başkan kendisinin ve kadrosunun halkın haklarını koruyan bir proje sunamadığı için çözümsüzlüğü Zeytinburnu halkı eski dairesine verip iki tane yeni daire istedi diyerek bizleri aç gözlü imiş gibi Türkiye’ye lanse etmesini kınıyorum dedi.

Sümer Mahallesinde ikamet eden 65 yalşındaki emekli Meryem Taş 100 metrekarelik dairem için ya 25 metre eksik daire vereceklermiş. Ben eksik yer istemezsem de yaklaşık olarak 25 m2 lik yer için benden 75 bin TL isteyeceklermiş aylık 600 küsür lira emekli maaşı alan birisiyim bu farkı nasıl öderim ? dedi.

Belediye başkanı Murat Aydın’ın rencide olmuş halka ne diyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.(İTHA)

Editör: TE Bilisim