Zeytinburnu Yerel Kalkınma ve AB İlişkileri Koordinasyon Merkezi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında AB ve Yerel Kalkınma (Yerel Yönetim) konulu bir toplantı düzenlendi.  

ISTANBUL TIMES/ÖZEL HABER 

Önceki gün ZEYKOM’ da yapılan toplantıya Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korel Göymen, Avrupa Birliği Bilgi Merkezinden Tuğba Bilgin konuk olarak katıldı. Toplantının katılımcıları Zeytinburnu’ndaki tüm mahalle muhtarları oldu. Ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ömer Arısoy, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet KARACA ve Kızılay Şube Müdürü Remzi YILMAZ’ da konferansa iştirak ettiler.  

GÖYMEN BİLGİLENDİRDİ 

Toplantıya ABBM’nden katılan Tuğba Bilgin Avrupa Birliğinin tarihçesi ve işlevi hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra Prof. Dr. Korel GÖYMEN Yerel Yönetimler ve AB hakkında geniş bir açıklama yaptı. AB ve Türkiye ilişkilerinin son yıllarda olumlu bir seyir izlediğini Türkiye’nin kalkınmaya yönelik üzerine düşen görevi ciddiyetle yaptığını ilerleme konusunda çok yol kat ettiğimizi ifade etti. Yerel Kalkınmanın önemine değinen Korel GÖYMEN kalkınmayı sağlamaya yönelik yerel yönetimlerin yanı sıra muhtarlara çok iş düştüğünün altını çizdi. Artık geleneksel tek tip muhtarlık sistemi değil daha aktif, halkın ilk olarak ulaşabileceği mevcut sorunlarına yönelik birlikte çözüm üretebileceği bir kurum olmalıdır dedi. Belediyelerle birlikte ortak çalışıp kalkınmaya yönelik hep birlikte çözümler üretilmelidir diye ifade etti. Son olarak muhtarların gelen soruları yanıtlayan Korel GÖYMEN toplantıdan memnuniyetini belirterek bu tür toplantıların sık sık tekrar edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim