Muhtar Aykut huzurumuz için 7/24 saat Çalışan İstanbul Emniyetine teşekkür ederim dedi

Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahalle Muthtarı,İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği ve İstanbul Muhtarları Federasyonu başkanı Selami Aykut kendilerine ev sahipli yapana İstanbul Emineyt Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan’a İstanbul’un asayişini sağlıklı bir şekilde temin ettiği için teşekkür etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

Aykut sözlerini burada bulunmamzıına sıl sebei bundan 3 sene önce 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi sırasında emrinde çalışan Polislere ya şehit olacağız yada bu hainleri etkisiz hale getireceğiz diyerek dik duruşu ile darbebecilerin etkisiz hale gelmesi adına ciddi bir çaba ortaya koyan emniyet müdürümüz sayın Dr.Mustafa Çalışkan’a muhtarlar olarak hain darbe girişiminin 3.senesinde bir plaket vermek istedik.

Biz kendisini ağırlamak istemiştik sağ olsun kendisi bizi Polie evinde kabul etmek istediğini söyledi.

Hem beraber kahvatı yaptık hem de muhtar arkadaşlarımız kendi mahallerinde yaşadıkları sıkıntıları,güzellikleri ve Emniyetimizin başarılı çalışmaları hakkında müdürümüze düşüncelerini ilk ağızdan akartam fırsatı buldular.

Müdürümüz de bize güzel müjdeler verdi. Rabbim güvenlik güçlerimizi korusun diyen Aykut Emniyet müdürü Dr.Çalışkan’a plaket takdim etti.

Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan 155’in olaylara müdahaele etme süresi 7.5 dakikadan 5 dakikaya düşecek dedi

İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan muhtarları dinledikten sonra şunları söyledi: “Önceklikle biz emniyet olarak muhtarlarımızı çok önemsiyoruz.

Bir çok çalışmamızı muhtararımız ile koordine halinde yapıyoruz. İstanbul polisi olarak dünyadaki metropollere göre çok başarılıyız.

Şu an 155 Polis ihbar hattına gelen çağrılara ortalama olarak 7.5 dakikada müdahale ediyoruz.

Amacımız ve gayretimiz çok yakında yeni polis atamaları ile beraber bu süre 5 dakikaya düşecek. İstanbul Emniyeti olarak Polis’in girmediği yer yok.

Bekçilerin göreve başalamasından sonra suç oranları aşağıya doğru geldi. Bekçiler için öyle bir yazılım kulanıyoruz ki attıkları adımlarda bile haberimiz var.

Program Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan’a plaket ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim