Bağcılar’da “Muhtarlar Günü” düzenlenen yemekli programla kutlandı. Muhtarlara hitaben bir  konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Osman Günaydın, muhtarların devlet anlayışıyla hizmet verdiklerini belirterek, “Halbuki devlet otorite demektir. Yetkinin bir kısmı merkezi idarenin elinde bir kısmı da yerel yönetimlerin elindedir. Muhtarlarımız bunların hepsiyle ilgilidir. Vatandaş gözünde onun temsilcisi devletin gözünde de devletin bir görevlisidir.”  dedi.

Osmanlı Konağı’nda düzenlenen program 22 mahalle muhtarını bir araya getirdi. Burada bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Osman Günaydın, muhtarlığın önemli bir görev olduğunu belirterek, kanuni yükümlülüğü olmakla birlikte her an sorunlara çözüm üretmek için hizmet verdiklerini belirtti. Muhtarlığın fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunun altını çizen Günaydın, şöyle konuştu: “Gece, gündüz demeden mahalle sakinleri için hizmet veriyorlar. Çünkü devlet anlayışıyla hizmet veriyorlar. Devlet dediğimizde akla merkezi idarenin taşradaki birimleri geliyor. Halbuki devlet otorite demektir. Yetkinin bir kısmı merkezi idarenin elindedir bir kısmı da yerel yönetimlerin elindedir. Muhtarlarımız bunların hepsiyle ilgilidir. Vatandaş gözünde onun temsilcisi devletin gözünde de devletin bir görevlisidir.”

“MUHTARLARIN ÇALIŞMALARI ÖNEM KAZANDI”

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin ise,  büyükşehirlerde il genel meclislerinin kaldırılması sırasında muhtarlığın da kaldırılıp kaldırılmayacağının konuşulduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de muhtarları ağırladığında bir milat yaşandı. Muhtarlar, bağlı bulundukları ilçelere hizmet veriyorlar. Onların hangi zor şartlarda görev yaptıklarını herkes görüyor.” dedi. Şirin, muhtarların asıl işlevi olan vatandaşın sorunlarını çözmek için çalışmalar yapmalarının da toplum nezdinde önem kazandığını kaydetti.

“MUHTARLIK MÜESSESESİ 187 YILDIR HİZMET VERİYOR”

İlçe muhtarları adına konuşan Merkez Mahallesi Muhtarı Erol Koca ise muhtarlık müessesesinin 187 yıldır ülke insanı için hizmet verdiğinin altını çizdi. Geleceğe dönük vizyon belirlenmesi amacıyla 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verildiğini kaydeden Koca, mahalle sakinleri ile yöneticiler arasında köprü vazifesi gören muhtarların sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra Bağcılarlı muhtarlar katıldı. 

Editör: TE Bilisim