Muhtar STK.lara hesap verdi

 

Başakşehir Times Gazetesi bir süre önce Güvercintepe mahallesinde kurulu bulunan dernekler haklarını savumak adına bir araya gelecek diyerek bir haber yayınlamıştı.Bu haberimizin gündeme getirdiği toplantı dün yapıldı.

 

Başakşehir Times Haber Merkezi / ÖZEL HABER

 

Başakşehir İlçesi Güvercintepe Mahalle muhtarı İbrahim Dinç’in yüksek emlak rayiç bedelleri için belediye lehine açtığı davayı  kazanmasından sonra basın’a yansıyan haberlerden dolayı ilk ağızdan bilgi almak adına Güvercintepe’de bulunan dernek yöneticileri Başakşehir Adıyamanlılar derneğinde bir araya gelerek süreç hakkında Muhtar İbrahim Dinç ve avukatı Dursun Özcelik’ten bilgi aldılar.

 

Toplantıya davet edilen tek basın organı ilçe ile alakalı tarafsız ve özgür haberleri ile bilinen Başakşehir Times Gazetesi oldu.

 

Kars-Ardahan dernek başkanı ve aynı zamanda Güvercintepe Mahallesi dernekler platformu başkanı Remzi İlter’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda mahalle ile alakalı bir çok gündeme geldi.

 

Ortak kanaat Belediye başkanımız gönüllere hitap etmiyor oldu

 

Bitlis derneğinden Hakim Kılıç,Malatyalılar derneğinden Nihat Demir,Kars –Ardahan derneğinden Remzi İlter,Tokat Kuzalan Köy derneğinden üç kişilik grup,Toplantının yapıldığı dernek olan Başakşehir Adıyamanlılar dernek başkanı eğitici Ahmet Melik, Tokat Turhal Yenisu derneğinden Cafer Geçgün, Güvercintepe mahalle Muhtarı İbrahim Dinç, avukatı Dursun Özçelik  başta olmak üzere bir çok derneğin yöneticisi toplantıda hazır bulundu.

 

Toplantının ağırlıklı konusu Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın derneklere karşı adaletli hareket etmediği iddia edilerek Ramazan etkinliği esnasında Şahintepe’ deki derneklere yaptıkları gecenin masraflarına destek olmak maksadı ile 3 bin TL  destek verilediği halde Güvercintepe de sadece bazı derneklere daha düşük bütçeler verildiği halde gece yapan bir çok derneğe destek olunmayarak çifte standart bir uygulama yapıldığı ifade edildi.

 

Ayrıca ziyarete giden dernek başkan ve yöneticilerine karşı makamında çok sert sözler sarf ederek hakarete varan davranışlar ile insanları mağdur ettiği sık sık vurgulandı.

 

Muhtar Dinç neler söyledi ?

 

Mahalle muhtarı İbrahim Dinç ise duyarlı davranarak kendisinden süreç hakkında bilgi alan dernek ve platform üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi “ gelişmiş demokrasilerde STK.lar çok önemlidir.Siz beni bu toplantıya davet ettiniz elimde ki bilgi ve belgelerle sizleri  bilgi sahibi yapmaya geldim.İbrahim Dinç olarak beni dinledikten sonra olayın diğer tarafı olan Belediye başkanımız sayın Mevlüt Uysal’ı da bir toplantınıza davet edin. Benim sizinle paylaştığım bilgiler için onu da dinleyin eğer sizler  çoğunluk olarak benim hatalı olduğuma karar verirseniz mahalle halkı ve başkandan özür dilerim. Ama ben hatalı değil haklıysam başkan ne yapacak ? Ben sizden başkanı da dinlemenizi isterim dedi.

 

Avukat Dursun  Özçelik ise Belediye başkanı sayın Mevlüt Uysal’un 05.08.2011 tarihinden bu yana kanunları çiğnediğini söyledi.Av.Özçelik kendisi de hukukçu olan Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın kanunları uygulamadığını iddia ederek çok yakın bir süre içinde hakkında suç duyurusunda bulunacağız dedi

 

Platform başkanı Remzi İlter biz haklının ve adil olanın yanındayız dedi

 

İyinin,güzelin ve doğrunun her daim yanında olduklarını ifade eden platform başkanı Remzi İlter de yaptığı konuşmada bugüne kadar Güvencintepe mahallemiz ihmal edildiği için İstanbul’un göbeğinde taşra hayatı yaşamak zorunda bırakılmıştık. Bundan sonra gelişmeden ve adaletten ve refahtan payımızı almak için ciddi ve çalışır bir platform oluşturmuş durumdayız dedi. İlter biz ne muhtarın adamıyız nede başkan Uysal’ın biz mahalle halkının adamı olmaya talibiz diyerek,mahalle halkı olarak belediye başkanı sayın Mevlüt Uysal’a bir çok konuda kredi açmıştık ancak başkanımız Muhtarımız dahil bir çok mahalle halkına sert sözler sarf ederek makamına yakışan olgunluğu gösterememiştir dedi.

 

Toplantıda söz alan diğer dernek yöneticileri ise Mevlüt Uysal ‘ın makamının ağırlığına denk  açıklamalar yapmadığını ifade ederek başkanın nerede ne konuşacağının mutlaka danışmanları tarafından iyi enforme edilmesi gerekir dediler.

 

Platform üyeleri en kısa sürede takrar bir araya gelerek mahallenin haklarına sahip çıkalım dediler.

 

Başakşehir Times Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim