E-fatura ve e-defter konularında kapsamlı bilginin verildiği eğitim sunumuna Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İSMMMO Kağıthane Şubesi'nden Oda Temsilcisi Ömer ÖZEN ve beraberindekiler ile İSMMMO üyeleri katıldı.

Kağıthane Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde eğitim sunumunu gerçekleştiren Aslı H. Gültekin, e-fatura’nın kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım olduğunu vurguladı. Gültekin, “E-Fatura uygulaması, standartlara uygun elektronik belge olarak düzenlenen faturaların, taraflar arasında dolaşımını güvenli bir biçimde sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele için de önemli bir adım olan bu uygulamanın başvuru işlemleri 1 Eylül 2013 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Bu tarihten itibaren e-Fatura kullanılmaya başlanmıştır” şeklinde konuştu.
Uygulama hakkında bilgi veren Gültekin, “ 2010 yılında 397 sayılı Vergi Usul Kanunu tebliğiyle, işverenleri, işletme sahiplerini çok yakından ilgilendiren önemli bir konu. 2011 yılından itibaren 25 milyon TL işlem hacmi olan madeni yağ firmaları ve ÖTV kapsamına giren inşaat kısımlarında 10 milyon TL işlem hacmi olan işletmeler kanun kapsamında yer alıyor” diyerek 1 Eylül 2013 tarihine kadar yaklaşık 26bin firma sahibinin bu konuda başvuruda bulunduğunu söyledi.

Gültekin, sanılanın aksine e-faturanın dünyada en çok AB ve ABD gibi ülkeler de değil Güney Amerika ülkelerinde yaygın olduğunu vurguladı. Gültekin, “E-fatura Türkiye’de yeni gelişmeye başlayan bir uygulama. Bu konuda şirketlerin detaylı olarak bilgilendirilmesi gerekiyor” dedi.
Online sistemlerin hayatımızın birçok alanında yer aldığını ifade eden Başkan Kılıç, zamanın teknolojik imkanlarını gereksinim duyulan konularda kullanmanın önemine değindi. Zamandan tasarruf sağlayacak olan e-fatura ve e- defter uygulamasını ticarette güvenilirlik, hız ve kolaylık olarak tanımlayan Başkan Kılıç, kayıt dışı ekonominin engellenmesine büyük katkı sağlayacak uygulama da şirket bilgilendirilmesinin önemine değindi.
Editör: TE Bilisim