Davanın yedinci duruşması, tutuklu sanık sayısının fazlalığı ve Yargıtaydaki salonların yetersizliği nedeniyle Ankara Adliyesindeki büyük salonda yapıldı. 
Gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı devam eden davada, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, eski savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca yargılanıyor.
Adana ve İstanbul'daki davaların bu davayla birleştirilmesiyle yargılanan sanık sayısı 21'i tutuklu olmak üzere 46'ya yükselmişti.
Duruşmada, birleştirilen dosyalardaki tutuklu sanıklardan Mehmet Fırat, Hayati Özcan, Gökhan Bakışkan, Sezai Akyüz ve İsmail Önder Ata'nın, üzerlerine atılı suçun vasfı, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldıkları süre itibarıyla tutukluluk hallerinin kaldırılmasına karar verildi. Bu sanıklarla ilgili yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve duruşmaları takip konusunda adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı.
Usul itirazlarının görüşüldüğü duruşmada, diğer tahliye talepleri reddedildi.
Duruşma, 18 Temmuz'a bırakıldı.
Yargıtay 16. Ceza Dairesi Heyeti, davanın ilk duruşmasında, "davanın mahiyeti itibarıyla kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kılması nedeniyle bu aşamada sanıkların savunmasının alınması sırasında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince duruşmanın kapalı yapılması"na oy birliğiyle karar vermişti.

 
Editör: TE Bilisim