Mısır halkının meşru seçimiyle işbaşına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 3 Temmuz 2013 tarihinde askeri darbeyle görevden indirilmesi ve tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla Mısırlı Müslümanlar tepkilerini başta Rabia-tül Adeviye meydanı olmak üzere bütün meydanlarda ibadet, dua ve etkinliklerle göstermeye başladılar. 
Mısır’daki Müslüman kardeşlerimizin derdine Ümmet bilinciyle sahip çıkan Genç Hareket İstanbul Saraçhane meydanını Adeviye meydanıyla kardeş meydan ilan ederek destek eylemine başladı. Ramazan ayında “Kardeşlik Bedel İster, 7 Gün 7 Saat İftardan Sahura Saraçhane’deyiz” etkinlikleriyle iftar, teravih, etkinlikler ve sahur olarak gerçekleştirilen program Mısır darbecilerinin meydanlardaki insanları katletmeye dönük şiddetlerinden sonra “Adeviye Nöbetini Devralıyoruz” sloganıyla Mısır’da yaşananların gündeme getirilmesi ve dünyaya taşınmasına öncülük etti. 
Kardeş Meydan Saraçhanede başlayan yatsı namazı ve devamında Kunut duaları okunarak kılınan vitr namazları meydan etkinliklerine konulan virgülün ardından 40 Güne tamamlanmak üzere İnsan ve Medeniyet Hareketi genel merkezi Bahariye Mevlevihanesi’nde devam ettirildi.
Ahmet Karabağ Hoca efendinin kıldırdığı namaz ve yapacağı duaların 40. Günü 22 Eylül 2013 Pazar akşamı yapılacak programla sona erecek. 
Genç Hareket, Mısır, Suriye, Filistin başta olmak üzere yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında yaşananlara dualarla destek vermek üzere vatandaşları aileleriyle birlikte  Haliç’e davet etti.  
Editör: TE Bilisim