Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çocukların hayvan sevgisinin gelişmesi amacıyla, hayvan barınaklarını ziyarete açtı.

Özel Emir Anaokulu’nu misafir eden Veteriner İşleri Müdürlüğü, öğretmenleri eşliğinde katılan minik çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

Beyoğlu Belediyesi Veteriner Hekimi İlhan Tunalı, hayvanların bu dünyadaki en yakın dostlarımız olduğunu belirterek, “Hayvanlar bizden sadece ilgi ve sevgi bekliyor. Ayrıca onlarla birlikte yaşamak, ruh sağlığımız açısından da çok faydalı. Hayvanlar hayatımızın bir parçası. Çocuklarımız da hayvanlarla iletişim kurması, onların algılarının daha da artmasına yardımcı oluyor” diye konuştu.

Bademlikte bulunan hayvan barınağında misafir ettikleri hayvanlar hakkında çocuklara bilgi veren Beyoğlu Belediyesi Veteriner Hekimi Seracettin Öztürk, sokakta buldukları yaşlı, sahipsiz, güçsüz, hasta ve bakıma muhtaç hayvanların tedavilerini yaptıklarını söyledi. Aşılarını yapıp kulaklarına küpe taktırdıklarını belirten Öztürk “Eğer siz sokakta kulağı küpeli bir hayvan görürseniz bilin ki belediyelerin veteriner hekimleri tarafından aşıları yapılmış ve kontrol altına alınmıştır” şeklinde konuştu.

Ziyaret boyunca hayli heyecanlı oldukları görülen anaokulu öğrencileri, hayvanları yakından görme ve dokunma fırsatı yakalayarak unutamayacakları bir deneyim yaşadılar. 
Editör: TE Bilisim