Milli Piyango ihalesi, katılımcı iki grubun İhale Komisyonu'nun 1 milyar 622 milyon dolar olarak belirlediği açık artırma bedelinden uzak kalmaları üzerine iptal edildi.

15 Nisan’da teklifleri alınan ihaleye DAF Araştırma Geliştirme A.Ş. (Doğuş Holding/Alarko Holding/Fina Holding)-OPAP S.A. Ortak Girişim Grubu ile Şans Oyunları Yatırım Holding A.Ş. olmak üzere iki grup katılıyor.
Şans Oyunları Yatırım Holding, Turkcell'e bağlı Turktell Bilişim ile Tepe İnşaat ortaklığından oluşuyor. Bu ihaleyi kazanan grup 10 yıl süre ile Milli Piyango'nun lisans devrini almış olacak

İhale süreci bir hayli tuhaf işledi. Hükümetin 1,5 milyar dolar gelir beklediği MP ihalesinde, teklif zarfları açıldıktan sonra ilk açılış rakamı 1 milyar 622 milyon dolar olarak açıklandı ve her iki gruba da "artırıyor musunuz?" diye soruldu.

Ancak iki grup da artırmadı. İhale Komisyonu başkanı Osman İlter "ihale teknik olarak bitmiştir" deyip masadan kalktı. Ama hala sonuç belli değildi. Milli Piyango'yu kimin aldığını kimse anlamadı. 

İlter birazdan yine basının karşısına çıktı ve "1 milyar 622 milyon dolar rakamını açılış rakamı olarak biz belirledik, firmaların önerisi değil... Tartışıyoruz!" dedi.

Bu arada Opap yetkilisi "Bir şekilde kendi verdikleri rakamla ihaleyi başlattılar. Bu istenen rakam makul beklentilerin ötesinde bir rakamdır. Ümit ederim ki özelleştirme idaresi bunu gözden geçirecek ve iki tarafın verdiği rakamlar üzerinden yeniden fiyatlandıracağını düşünüyorum. Bizim rakamımızın makul olduğunu düşünüyorum."

Ve sonuçta yapılan açıkmayla ihale iptal edildi. Bu sene içinde yeni bir ihale yapılması da beklenmiyor.

Editör: TE Bilisim