Milletin Şefkat eli Türk Kızalayı her yerde

Gazetemizin Başakşehir muhabiri Yağmur Fatma Poyraz Türk Kızılayı Başakşehir şube başkanı eğitimci,İşadamı,İlyas Bilen ile makamında ilginç bir söyleşi yaptı.

İstanbul Times Haber Merkez / Söyleşi : Yağmur Fatma Poyraz

İlyas bey öncekikle bilmeyen okurlarımız için kısaca Başakşehir’i anlatırmısınız ?

Tabi ki Başakşehir İstanbul’un yeni ilçelerinden birisi olup yüz ölçüm olarak çok büyük bir alanı kaplamaktadır.Her kesin bildiği İSTOÇ’un yanı başında başlar Haramidere ye kadar olan geniş bir bölgeyi sınırları içinde barındırır.

Bahçeşehir,Orta Bölge (Altınşehir,Güvencintepe,Şahintepe, Kayabaşı ve Ziya Gökalp Mahalleleri)bir de etaplar bölgesi olmak üzere şu an 300 bin civarında nüfusu olmasına rağmen her geçen gün hızlı büyümesine davam ediyor.

Kızılay Başakşehir’de neler yapıyor ?

Şube başkanı olarak arkadaşlarımız ile birlikte genel merkezimiz tarafından bize verilen her türlü vazifelerimizi eksiksiz olarak yapmaya çalışıyoruz.Ayrıca sizinde bildiğiniz gibi ilçemizin varoş mahallelerinde bir çok ihtiyaç sahibi ailelerimiz mevcut imkanlarımız dahilinde erzak paketi,ve et dağıtımı başta olmak üzere bir çok konuda ihtiyaç sahibi halkımızın sıkıntıları ile hem hal olmaya gayert ediyoruz.

Aslında Türk Kızılay olarak yüzyıllardır hayır sahiplerinden alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere çok hayırlı bir işe aracılık etmenin mutluluğunu yaşayan bir şube başkanı olarak kadirşinas milletimizin kötü gün dostu olduğunu sıkıntı anında görmek beni çok mutlu ediyor.

Kızılay şube başkanı İlyas Bilen bir çok kerede kan bağış kampanyaları yaparak insanlara  hayati bir konuda destek olduklarının da altını çizdi.

Başakşehir’de bir çok Ak Partili ikamet ediyor sizlere destek oluyorlar mı ?

Başakşehir’in kuruluşu başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB.başkanlığı yaptığı dönemde yapıldı.Başbakanımızın bir çok çalışma arkadaşı KİPTAŞ’ın  yaptığı dairelerden satın alarak İBB.nin iştiraki olan KİPTAŞ’a destek olmak adına başlattıkları uydu kent olan Başakşehir bugün bir çok projeye örnek olmuş durumda.

Sizin de sorduğunuz gibi burada Adalet ve Kalkınma Partisinin bir çok üst düzey yöneticisi ve milletvekili ilçemizde ikamet ediyor. Kızılay şube başkanı olarak hepsinin yardım ve desteklerini her daim yanımızda görmekteyim. 

Özelikle yeri  gelmişken ilçemizde ikamet eden Ak Parti İstanbul 3.Bölge milletvekili sayın Harun Karaca, Ünal Kaçır, Mehmet Doğan Kubat ve isimlerini sayamadığımız bir çok siyasi büyüğümüz yaptığımız çalışmalar da yanımızdalar.

Bu arada teşkilattan sorumlu Ak Parti  İstanbul İl başkan yardımcısı Sayın Halis Dalkılıç başkanımız’ a da teşekkür etmek isterim.

Başakşehir’in kurucu belediye başkanı Mevlüt Uysal ile aranız nasıl ?

Bildiğiniz üzere Kızılay’ın şube başkanlığı yanında Ak Parti Başakşehir ilçe başkan yardımcılığı görevim başta olmak üzere bir çok STK’ da görevlerim olmasından dolayı Başakşehir ilçesini yakından takip ediyorum. 

İlçemizin coğrafi alanı gerçekten çok büyük.Bir Kayabaşı mahallemizin büyüklüğü bile İstanbul’un 7 ilçesinden daha büyük olduğunu düşünürsek  Belediye başkanımız sayın Mevlüt Uysal’ın hizmet verdiği alanın ne kadar geniş olduğu kendiliğinden görülecektir. İlçemizde uydu kentlere örnek Bahçeşehir ve Etaplar bölgesinin yanında asıl nüfusun büyük çoğunluğunun yaşadı varoş mahallelerimizin sorunları hiç de az değil.

Buna rağmen belediye başkanımızın iki buçuk yıllık bir sürede güzel işler yaptığına inanıyorum. Sorunuza gelecek olursam hem Kızılay şube başkanı sıfatımla hem de Ak Parti ilçe başkan yardımcısı sıfatımla belediye başkanımız ile gayet güzel arkadaşlıklarımız var. İnşallah bundan sonrada bu güzel dostluklarımız ve ilişkilerimiz artarak devam edecektir.

Kızılay genel merkez ile alakalı neler söylemek istersiniz ?

Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son on yılda yaptığı güzel çalışmalar tüm kurumlarımız gibi Kızılayımıza da bir ivme kazandırdı.Bugün Somali’den, Libya’ya,Nijerden Cibutiye,Pakistan dan Filipinlere kadar nerede açlık ve felaket varsa Türk Kızılayı din,dil mezhep gözetmeksizin imkanları dahilinde insanlara yardım elini uzatmaya devam ediyor diyen şube başkanı Bilen yüz yıllardır kötü gün dostu olan Türk Kızılayı gibi kutsal bir kuruluşta yöneticilik yapmanın kendisine tarifi imkansız bir mutluluk verdiğini söyledi.

Sayın başkan güzel bir söyleşi oldu son olarak okurlarımızı neler söylemek istersiniz ?

Bir eğitimci olarak okurlarınızın düzenli kitap,gazete,dergi okumalarını tavsiye derim.Ayrıca  Çetiner Media Group’un amiral gemisi olan İstanbul Times Gazetesi gerekse de ilçemizin sesi olan Başakşehir Times gazeteleri olarak güzel ilçemizin tanıtımını yaparak sesimizi bir çok yere duyurduğunuzu biliyorum.Basın alanında faaliyet gösteriyor olmak kamu hizmeti yapmak demektir.Sizi ve gazetenizin tüm idarecilerini yaptıkları bu güzel hizmetten dolayı tebrik ediyorum.

İTHA.

Editör: TE Bilisim