Başbakan Erdoğan cemaat Vakıfları ve Sivil Toplum Kuruluşları yetkililerinin katıldığı yemekli toplantıya katıldı.

Başbakan Erdoğan Büyükada'ya ayak basar basmaz Adalar MHP ilçe teşkilatı tarafından bir grup protesto gösterisi gerçekleştirdi..

Ellerinde bir pankart vardı. Devlet Bahçeli'nin 12 kötü adam nitelemesini getirdiği aydınları hedef alan pankart polisler tarafından toplatıldı.

Bu dakikaların ardından Başbakan Erdoğan Anadolu Kulübü'ne geldi. Kapıda vatandaşlarla selamlaştı. İçeri doğru yürürken o sırada kuryelik yapan emekli vatandaş yanına geldi.

Aldığı maaş zammıla geçinemediğini söyledi. Başbakan onun tepkisine her hangi bir sözle tepki göstermedi.  

Denizyoluyla büyükada iskelesine indi.. Büyakada Anadolu Kulüp biraz yukarıdaydı. Ancak Başbakan 'ben yürümek stiyorum' dedi. Halkla sohbet etti, çocuklara oyuncak dağıttı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalar'da Büyükada Anadolu Kulübü'nde düzenlenen yemekte cemaat vakıfları, bazı dinlerin temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi...

Erdoğan, Demokratik açılımın mücadelesini verdiklerini ifade ederek, "Eğer birilerinin ağzına bakacak olsak, bu adımı atmamız mümkün değil" dedi. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Şu anda biliyorsunuz bir demokratik açılımın mücadelesini veriyoruz, kavgasını veriyoruz. Eğer birilerinin ağzına bakacak olsak, bu adımı atmamız mümkün değil. Ancak biz bunun kararını verdik ve bunu da milletçe, tüm sivil toplum örgütlerimizle beraber, tüm partilerimizle beraber tüm bu ülkede bu konuda konuşacak kim varsa akademisyenlerimiz, gazetecilerimiz, gerek görsel gerek yazılı nerede olursa olsun hepsi ile beraber çözmek istiyoruz ki bu sorunu aşalım. Bu sorunu aşmaya mecburuz." 

3 KIRMIZI ÇİZGİ HATIRLATMASI

"71,5 milyon vatan evladının birbiri ile saygı içerisinde, sevgi içerisinde kucaklaşması artık bizim olmazsa olmazımız" diyen Erdoğan, 8 yıl önce bu yola çıkarken 3 kırmızı çizgileri olduğunu ve bölgesel, etnik ve dinsel milliyetçilik yapmayacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bunun şu anda ilkelerinin içerisinde mevcut olduğunu ve aynen uygulamanın gayreti içinde bulunduklarını kaydetti.

ETNİK, DİNSEL MİLLİYETÇİLİĞE KARŞIYIZ

Başbakan Erdoğan, etnik milliyetçiliğe de karşı olduklarını, bu ülkede Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü ve Abhazının hiçbir zaman hiçbir ayrıma tabi olmaması gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, dinsel milliyetçiliğe de karşı olduklarını vurgulayarak, Türkiye'de hangi dinin, hangi mezhebin mensubu olursa olsun herkese aynı mesafede bulunduklarını belirtti.

ACEMLERİN DEDİĞİ GİBİ OLMAYALIM

Çünkü Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Erdoğan, "Uygulamada eksikler yok mu? Var. İşte bunları da yine hep beraber verilecek bu mücadele ile aşacağız ve inanıyorum ki bu demokratik açılım birçok şeyi ülkemizde değiştirecek. Ama el ele verirsek, omuz omuza verirsek... Acemlerin bir sözü var, 'Oturdular, konuştular ve dağıldılar.' Biz de oturup, konuşup, dağılanlardan olmamalıyız. Buradan bir netice çıkmalı. Bunları başarmamız, netice almamız gerekiyor ve inanıyorum ki bunun neticesinde hakikaten halkımız büyük bir mutluluğu yakalayacak ve Türkiye bir sıçramayı yakalayacaktır. Türkiye'nin bu gücü var. İnanın büyük bir potansiyele ve büyük bir güce sahibiz. Bizim petrolümüz yok, ama çok büyük kaynaklarımız var. Yeter ki şu enerjimizi biz içeride değil, dışarıya harcayalım. Göreceksiniz çok farklı bir patlamayı yapacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim