MHP’den ihraç edilen Meclis Üyesi Yusuf Ziya Üçdağ ile 6 ay süreyle partiden uzaklaştırma cezası alan Askeri Dağlı’nın yakınları Seyhan Belediyesi’nde silahları konuşturdu.

Belediye Meclis Toplantısı’nın başlayacağı saat 17.00 sularında Meclis Toplantısı’na gelen Yusuf Ziya Üçdağ’ın belediye merdivenlerinden çıkışı sırasında Askeri Dağlı’nın yakınları karşılaşınca önce yumruklaşma başladı. Kendisini savunmaya kalkan Yusuf Ziya Üçdağ, belindeki silahı çekerek ateşledi. Bunun üzerine Askeri Dağlı’nın yakınları da karşılık verdi. Her iki grubu ayırmak isteyen polis güçlük çekince havaya ateş açarak tarafları güçlükle ayırdı. Meydana gelen olayda silahla yaralama meydana gelmez iken, her iki meclis üyesinin yakınlarından toplam 5 kişi polisler tarafından gözaltına alındı.

Eylül ayındaki meclis toplantısında MHP’li Meclis Üyeleri Yusuf Ziya Üçdağ ile Askeri Dağlı arasında yaşanan yumruklaşma olayında Yusuf Ziya Üçdağ’ın akrabaları Askeri Dağlı’yı dövmüşlerdi. Bu olaydan sonra MHP Adana İl Teşkilatı disiplin kurulunu çalıştırarak Üçdağ’ı partiden ihraç ederken, Askeri Dağlı’ya ise 6 ay süreyle partiden uzaklaştırma cezası vermişti. Eylül ayı meclis toplantılarına Yusuf Ziya Üçdağ katılmaz iken, Askeri Dağlı toplantılara katılmıştı. Dün başlayan Ekim ayı meclis toplantısında yaşanan olaylar, Eylül ayındaki olayın devamı olarak nitelendirildi.

Seyhan Belediyesi’nin meclis toplantısı silahların konuşması nedeniyle tatil edildi.

Editör: TE Bilisim