MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Devlet Bahçeli'nin MHP'nin 9. Olağan Büyük Kurultayı'na ilişkin uyarılarının bilgiye dayandığını kaydederek, ''Milliyetçi Hareket Partisi, kendi önüne konan tuzakların hepsini görebilen ve bunları bozabilen bir harekettir'' dedi.

Aralarında, Oktay Vural ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un da bulunduğu MHP'liler, Armada Alışveriş Merkezi'nde ''Nefes'' filmini izledi.

Gösterimin ardından basın mensuplarının filmi nasıl bulduğunu sorduğu MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, ''Bu ülke zor yaşatılıyor. Birilerinin çok kolay bulduğu gibi değil. Her evde ağlayanlar var, ama hiç askere gitmeyip çok rahat ahkam kesenler de var'' diye yanıt verdi.

AÇILIMCILAR GELİP NEFES'İ İZLESİN

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da filmle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''(Askerlik yan gelip yatma yeri değildir) diyenin gelip bunu izlemesi gerekiyor. Türk Milletinin birlik ve bütünlüğüne, kardeşliğine ne kadar sıkıca bağlı olma iradesi olduğunu gördüm. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran iradeye, milli mücadeleye, o ecdadımıza, birlik ve bütünlüğümüzü sağlayan bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnet doluyum. İşte o tabloda Türkiye Cumhuriyet Devleti'ni kuran Atatürk ve o al bayrağın açıkçası Türk Milletinin, beraber ve birlikte yaşama ülküsünü gösterdiğini düşünüyorum. Bu kararlılığı ortaya koydular, aynı kararlılıkla devam edecektir. Bence bu film gerçekten Türk Milletinin birlik ve bütünlüğünün, kardeşliğinin ne kadar derin ve sağlam olduğunu ortaya koyuyor. Açılımcıların gelip izlemesinde fayda var.''

KURULTAY ÖNCESİ MİLLİYETÇİ HAREKET TANIMI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, MHP'nin 9. Olağan Büyük Kurultayı'na ilişkin, akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklama hatırlatılarak yöneltilen soru üzerine Vural, ''Bu konuda Sayın Genel Başkanımız gerekli uyarılarını yapmıştır. Aslında gerçekten işte bu Türk Milletinin, bu milletin birlik ve bütünlüğünü kuran iradesine karşı bir yıkım projesi geliştirenler elbette Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik de bir takım fitne fesat çabaları içerisinde'' diye konuştu.

Bunun yeni olmadığını ve 2006 yılında kongre öncesindeki çalışmalar konusunda Devlet Bahçeli'nin uyarılar yaptığını ifade eden Vural, sözlerini şunları ekledi:

''Daha sonra bir takım yerlerde, bir takım davalarda nasıl Milliyetçi Hareket Partisi Kongresi'nin karıştırılmak istendiği ortaya çıkmıştı. Şimdi soruyorum; peki bütün bunlardan haberdar olan Hükümet ne yapmıştı o zaman? Milliyetçi Hareket Partisi, kendi önüne konan tuzakların hepsini görebilen ve bunları bozabilen bir harekettir. Dolayısıyla bu süreç içerisinde elbette il kongrelerimizde buna ilişkin çabaları biz bertaraf ettik. Şimdi güzel bir kongremiz olacak. Bu güzel kongremizi, Türk Milletinin umudu haline gelmiş Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu güzel kongresini, karıştırmak isteyenler var. Sayın Genel Başkanım uyarılarını yapmıştır. Uyarıların hepsi de elbette bilgiye dayalıdır. O bakımdan Milliyetçi Hareket Partisi bütün tuzakları gören bir harekettir. İnşallah hem kendi önüne, hem de milletimizin önüne konan tuzakları bozarak, bu yıkım projelerinin de elbette başarıya ulaşmasını engelleyeceğiz.''

Editör: TE Bilisim