Şah Sultan'ın kabri Fatih Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Ayşe Hafsa Sultan'ın türbesinde yapılan restorasyon çalışması sırasında ortaya çıkarıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, restorasyon çalışmalarına ek olarak Şah Sultan'ın kabrinin ihya edilmesi için çalışmaların genişlediğini belirterek, "Annesi Ayşe Hafsa Sultan'dan 28 yıl sonra vefat eden Şah Sultan'ın annesinin yakınlarına defnedildiği biliniyordu ancak, kabrinin tam yeri bilinmiyordu.

Geçtiğimiz aylarda İl Özel İdaresi ile birlikte Yavuz Selim Camii avlu içerisinde bulunan Ayşe Hafsa Sultan'ın bulunduğu türbede restorasyon çalışmalarına başladık. Restorasyon sırasında Ayşe Hafsa Sultan'ın kabrinin hemen yanında yeni bir kabir bulundu. Bilim adamları yaptığı araştırmada kabrin 1572 yılında vefat eden ve annesi Ayşe Hafsa Sultan'ın yanına defnedilen Yavuz Sultan Selim'in kızı, Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşi Şah Sultan'a ait olduğu belirlendi. Ecdadımızın büyük kısmı, her metrekaresinde tarih fışkıran Fatih'te defnedilmiş durumda. Bize düşen görev ecdadımıza ve ecdadımızın eserlerine sahip çıkmak' diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Demir, restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Mustafa Demir, Ayşe Hafsa Sultan ile Şah Sultan'ın kabirleri başında Fatiha okudu.


 
Editör: TE Bilisim