İsmi Üstünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi...

İstanbul'un 39 ilçesi var. Başakşehir'de 2009 da yeni ilçe olan 8 yerden birisi. Mevlüt Uysal 2009 yılında yapılan ilk seçiminde 7 bin oy farkı ile CHP adayı Mehmet Kaban'ı geçerek başkan oldu.

2014 yılında seçmenin yapısı değişmiş Kayaşehir'e daha çok Ak Parti'ye oy veren seçmenin yerleşmesi ile CHP Adayı Özgür Karabat ile arasındaki oy farkını 30 bin’e çıkararak 2.kez belediye başkanı oldu.

Oldu da ne oldu ?

Başakşehir Ak Parti Kurucu ilçe başkanı Ahmet Selim Köroğlu iyi bir iletişimi olmadı.

Kurucu içe teşkilat başkanı ve daha sonra meclis üyesi ve Yardımcısı olan Mehmet Şahin ile kötü bir şekilde ayrıldı.

Daha sonra diğer başkan yardımcısı Mimar Şenol Ercan ile de geçinemeyip onunla da ayrıldı.

Başakşehir’ in ilk gazetecisiyim bugüne kadar değiştirdiği basın danışmanı sayısını inanın ben de artık takip edemiyorum.

Güvercintepe Mahalle muhtarı yıllar önce benim mahallem için yaptığınız emlak rayiş bedelleri yüksek bunu düşürün oy çokluğu ile imzalayalım diyor.

Mevlüt bey hayır biz ne diyorsak o olacak imzalamazsan imzalama diyor. Muhtar ben halkımın haklarını korumak için dava açacağım diyor ve açıyor ve yüksek Rayiç bedellerini İPTAL ettiriyor.

Sen misin bana boyun eğmeyen türünden rakip muhtar adayına maddi manevi destekten tutun da diğer muhtarlara yaptığı hiçbir katkıyı Güvercintepe Mahalle muhtarı İbrahim Dinç'e yapmıyor.

Engelli babası bizim sokağı yapın araç giremiyor diyor. Başkanın cevabı seni evlendirelim oluyor.

Özetle Moğolların yaptığı "Yaşamak istiyorsanız yalvarın ölmek istiyorsanız karşı çıkın felsefesini benimseyen "Mevlüt Uysal İBB başkanı olacaksa BEKRİ MUSTAFA tarzı birisinin de Diyanet işleri başkanı olması sırıtmaz galiba.

Bekri Mustafa hikayesi nedir ?

Tarihin bir döneminde din ve diyanet işlerinin iyice zayıfladığı bir ortamda bir beldede dua bilen kişi sayısı çok azmış. Bunlardan birisi de BEKRİ MUSTAFA'dır. Bekri Mustafa da alkol alan toplum içinde iyi bir insan olarak görülmezmiş. O beldede birisi hakkın rahmetine kavuşmuş. Cenaze namazı kıldıracak kişi aramışlar. Bekri Mustafa'yı görünce bizim meftanın cenaze namazını sen kıldır demişler. O da ben imam değilim. Üstelik alkol alıyorum olmaz dese de cenaze sahibi sen az da olsa dua biliyorsun başka şansımız yok deyince mecburen kabul etmiş ama TABUTA eğilerek "Sana öteki dünyada buranın ne halde olduğunu sorarlarsa Bekri Mustafa benim cenaze namazımı kıldırdı dersen onlar bu dünyanın halini anlarlar" demiş.

İnşallah İstanbul'a yazık olmaz

Mevlüt Uysal ile iyi bir hukukumuz ve ilişkimizin olmadığı doğrudur. Ancak sakin kafa ile düşündüğüm zaman Uysal'ın çevresinde çok sayıda insanı kırıp döktüğünü yukarıda yazdım. Yazmadığım çok sayıda kişinin de var olduğunu ifade edeyim.

Mevlüt Uysal Adı Nasıl İBB İçin Geçti

Kadir Topbaş'ın istifasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mevlüt Uysal'ı arayıp Ankara'ya davet ettiği bu görüşmeden sonra sanki Uysal İBB başkanı olmuş gibi kendi memleketi Antalya'nın Alanya ilçesindeki gazeteler dahil bir çok kişinin paylaşımları ile sanki Mevlüt Uysal İBB başkanı olmuş gibi algı yapmaları bugün ( 24.09.2017) de Ak Parti İstanbul il başkanlığında yaptığı toplantıda bu haber ve paylaşımlara sinirlenip bu nasıl bir durum dediği bilgisini aldım. Tabi bu bilginin doğruluk derecesi nedir net bir bilgim yok.

Mevlüt Uysal Deyince Benim Aklıma Ne Geliyor ?

-Kindar

-Hoşgörüsüz

-Her şeyi ben bilirim havasında

-Adap edep eksikliği olan birisi

-Hitabı sıfır

-Yörük Kafası ile hareket etmesi

-İnsanlara tepeden bakması

-..... daha niceleri

Bir basın mensubu olarak 8 yıldır Mevlüt Uysal'ı takip ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi üstün özellikleri için Mevlüt Uysal'ı İBB gibi devasa bir makama layık gördüğünü anlayabilmiş değilim.

Mevlüt Uysal İstanbul gibi devasa bir şehrin yükünü kaldıramaz ve onunla 2019 seçimlerine hazırlanan bir Ak Parti İstanbul'u Şimdiden kaybetmiş demektir.

Her kesin şu an düğme ilikleyip hayırlı olsun başkanım dediği bir anda ben doğru bildiğimden şaşmadan Başakşehir bile Mevlüt Uysal'a büyük diyen birisi iken acaba İBB başkanı olsa ne olur...

Recep Tayyip Erdoğan Böyle bir hata yaparsa İstanbul'a yazık eder

Mevlüt Uysal TÜRGEV'e ciddi katkılar yapmış olabilir. Erdoğan'ın Oğlu Sayın Bilal Erdoğan ile hukuku iyi olabilir ama bir kez daha söylüyorum 8 yıldır Mevlüt Uysal'ı takip ederim. Bundan dolayı da başkanı bildiğimi sanıyorum.

Ayrımcılıkta ve insanları kırmada bir numara olan Mevlüt Uysal'ı kim ve hangi gerekçeler ile önermiş ise ve eğer Reis'de Mevlüt Uysal'ı İBB başkanı yaparsa "AZİZ İSTANBUL'a YAZIK OLUR... demedi demeyin.

"İnsanoğlu her şeyi af eder ama adam yerine konulmamayı asla"

Bu söz eski İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş'a ait ve çok önemli bir söz. Mevlüt Uysal için bu sözün hiç bir anlamı yoktur. Erdoğan Uysal ile ilgili net bilgi öğrenmek istiyorsa önce son 8 yılda Başakşehir Ak Parti ilçe teşkilatında görev yapmış eski ve yeni partiler ile bir istişare etsin yada ön seçim yapsın.Uysal İBB başkanı olsun mu olmasın mı desin bakalım sonuç ne çıkacak ?

Arkadaşlar ben İBB başkanı olmayacağım

Benim Mevlüt Uysal ile olan hukukumu bilen çok sayıda dostum son iki günde beni arayarak yaptığın haberlerle Uysal'ı hepimize duyurdun. Olumsuz da olsa bizimle alakalı da haber yap biz de adımızı duyuralım tarzında takılıyorlar.

Bakın eğer yerel yönetim seçimleri bir sene öne alıp 2018 de yapılmaz ise 1.5 sene sonra Mart 2019'da halk sandık başına gidecek.

Uysal Başakşehir'de takındığı tavrı İBB' de başkan olması halinde (ki bence olması zor) takınsın BEN KESİNLİKLE AK PARTİYE OY VERMEM.

Bu yazımı emri bil maruf nehyi anil münker yapmak için yazdım.

Riyakarlık yapıp adam İBB başkanı olacak susayım demek mümkün iken ben kalbimin sesine kulak vererek duygu ve düşüncelerimi okurlarım ile paylaşmayı sorumlu gazetecilik anlayışı gereği gördüm.

İBB başkanı olmak için sıra Mevlüt Uysal'a gelene kadar sayısız kişi var.

Bir seçmen olarak ve Ak Parti için hapis cezaları almak dahil bedel ödeyen birisi olarak Uysal'ın faydadan çok Ak Parti'ye zarar vereceğini düşünen birisiyim.

Şunu da ifade edeyim Erdoğan hani gerekçe ve zorunluluk ile Mevlüt Uysal'ı İBB başkanı yapmak istediğini açıklasın biz de bilelim.

Hadi bakalım İstanbul için hayırlısı olsun demek lazım.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner / 24 Eylül 2017

Editör: TE Bilisim