İstanbul Büyükşehir Belediyesi Edirnekapı Şehitlik Tramvay İstasyonu'ndaki tehlikeye karşı önlem alıyor. İstasyonda yeni peron yapılması için çalışma başlatıldı .
SIKIŞIKLIK OLMAYACAK
Geçtiğimiz hafta Edirnekapı Şehitlik Tramvay istasyonunundaki tehlike basın yayın organlarında gündeme gelmişti. Haberler tramvaydan inenlerin bekleyebileceği düzgün bir yol olmaması, yolcuların araçtan indiklerinde kendilerini rayların üzerinde bulmasıyla yaşanabilecek tehlikeleri işaret ediyordu. Bu uyarılar  belediyeyi harekete geçirdi. İstasyona yeni bir peron yapılması ve yoğunluğun azaltılması için çalışma başlatıldı.
Yeni peron tamamlandığında, Habipler istikametinden gelen tramvay ile Topkapı'dan gelen farklı peronlarda yolcu alıp indirecek. Böylece isatsyonda sıkışıklık olmayacak, turnikelerde izdiham yaşanmayacak. Yolcular da rahat bir nefes alacak.
İETT MÜZESİ KURULACAK
Esenler-Kirazlı, Kirazlı-Başakşehir/Olimpiyat Stadı raylı sistemlerinin 2010 yılı içerisinde deneme seferlerinin başlatılmasıhedefleniyor. Ayrıca, İETT Müzesi'nin kurulması yönünde çalışmalar da devam ediyor.

İETT Genel Müdürlüğünün 2009 yılı faaliyet raporu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. İETT Genel Müdürü Hayri Baraç lı, İstanbul toplu taşımına yeni giren metrobüsle ilgili bilgi verdi.
300 ARAÇLIK DEV FİLO
Metrobüsün şu anda yaklaşık 42 kilometrelik bir mesafede 33 durakta taşıma yaptığını, 2010 yılı içinde ise hattın  Avcılar'dan Beylikdüzü'ne uzatılmasının planlandığını belirten Hayri Baraçlı, metrobüs hattında yüksek kapasiteli 300 araçla günde 3 bin 300 sefer yapıldığını söyledi. 
Metro çalışmaları ve yatırımları hakkında da bilgi veren Hayri Baraçlı, şöyle konuştu:
''Otogar Bağcılar Olimpiyat Köyü Raylı Sistem inşaatı yapımı için 484 milyon 115 bin lira, Sultançiftliği Edirnekapı Raylı Sistem İnşaatı Yapımı için 13 milyon 638 bin lira, Edirnekapı Topkapı Uzatma Raylı Sistem İnşaatı için 26 milyon 293 bin lira, Beyoğlu Karaköy Tünel Hattı Restorasyon ve Drenajı için 1 milyon 287 bin lira, Raylı Sistem müşavirlik giderleri için 3 milyon 873 bin lira, kamulaştırma giderleri için 9 milyon 995 bin lira, bina alım ve kamulaştırma için 22 milyon 363 bin lira, 100 Capacity otobüs alımı için 94 milyon 457 bin lira, 50 lastik tekerlekli tramvay alımı için 111 milyon 458 bin lira, hizmet tesisleri için 5 milyon 81 bin lira, Anadolu Garajı'na atık su tesisi yapımı için 214 bin lira, Metrobüs hattına güvenlik sistemi yapımı için 371 bin lira olmak üzere toplam 773 milyon 151 bin lira yatırım yapılmıştır.''

Editör: TE Bilisim