Kızılay ve İstanbul Metro A.Ş.’nin ortaklaşa düzenlediği “İki Durak Arası İyilik Molası” kan bağışı etkinliği Yenikapı Metro İstasyonu’nda başladı. Yenikapı Metro İstasyonu’nda başlatılan etkinliğe, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu, İstanbul Metro A.Ş. Genel Müdür Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte metro müzisyenleri de performans sergiledi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, en çok kullanılan güzergahlardaki 5 istasyonda kampanyayı başlattıklarını belirterek, "Pendik, Ünalan, Hacıosman, Yenikapı ve Kirazlı istasyonlarımızda vatandaşlarımız hem metrolara aktarım yaparken hem de kan bağışı yapacak. Burada hekimlerimiz ve Kızılay yetkililerimiz var. Vatandaşlarımız seyahat halindeyken küçük bir iyilik molası verecek." şeklinde konuştu.

Bağışçılardan her yıl 2 milyon 500 bin ünite kan


Kızılay'ın Türkiye'de milli bir ödevi yerine getirdiğini vurgulayan Kınık, her yıl 2 milyon 500 bin ünite kanın bağışçılardan toplandığını söyledi. Kınık, bunun hiç durmaması gereken bir operasyon ve görev olduğunu dile getirerek, "Ocak başında ağır bir kış olmuştu. Stoklarımızda bizi tedirgin eden bir düşüş olmuştu. Sonra yapılan çağrıyla bir duyarlılık oluştu. Kızılay'ın 149 yıllık tarihinin rekorlarını kırdık her gün. Bir günde alınan en fazla kan rekorunu kırdık." dedi. Her gün 9-10 bin ünite civarında kanın toplanması gerektiğini aktaran Kınık, özellikle ameliyat günlerinde bu seviyenin daha yüksek olduğunu söyledi.

Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu ise “2 milyon İstanbullu metro ağını kullanarak hayatını sürdürüyor. Bizde Metro Aş olarak insanlara ulaşarak Kızılay’a kan bağışında bulunmaları konusunda destek olduk” dedi.

Hafta sonu da devam edecek olan kampanya ile Pendik, Ünalan, Yenikapı, Hacıosman ve Kirazlı istasyonlarında vatandaşlar kan bağışı yapabilecek. Metro çalışanları ve yolcular bulundukları istasyonlarda kan verebilmenin yansıra metro müzisyenlerinin konserlerini de dinleyebilecek.

Yenikapı istasyonunda birçok kez yapılan ve önemli miktarlarda kan bağışı alınan çalışmanın 5 istasyonda aynı anda yapılmasıyla yüksek bir katılım bekleniyor.

Editör: TE Bilisim