Yapımı devam eden İstanbul Metrosu’nda Otogar- Bağcılar - Başakşehir - Olimpiyat Köyü metrosu hizmet için geri sayım başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada en büyük yatırımlarından biri olarak değerlendirilen Otogar Başakşehir Olimpiyat Köyü metro inşaatında sona yaklaşıldı. Kazı çalışmaları tamamlanan ve elektromekanik işleri devam eden toplu taşıma sisteminin yüzde 85’i tamamlandı.

BAŞAKKONUT SAKİNİ GÜN SAYIYOR

Toplam 21.7 km olan ve 16 istasyondan oluşan hatta, 2011’in ilk yarısında test sürüşlerine başlanacak. Esenler Otogar’dan önce Bağcılar Kirazlı’ya, ardından İkitelli Güney Sanayi İstasyonu’na ulaşan hat, burada ikiye ayrılarak, Olimpiyat Stadı ve Başak Konutları 4’e ulaşacak. Hattın yaklaşık maliyetinin 1 Milyar 137 Milyon Dolar olacağı tahmin ediliyor. 5.8 km uzunluğundaki Otogar - Bağcılar (Kirazlı-1)LRT hattı 50 vagonda bin 285 yolcu taşıyacak. 15.9 km uzunluğundaki Bağcılar (Kirazlı-1) Olimpiyat Köyü -Başakkonutları 4 metro hattı ise 80 vagonda bin 872 yolcu kapasite ile İstanbullular’a hizmet verecek.

Otogar-Bağcılar-Kirazlı Hafif raylı sistemi:

• Güzergâh Uzunluğu: 5.8 km

• İstasyon Sayısı: 5

• İstasyonlar: Esenler, Menderes, Çinçin, Bağcılar, Kirazlı 1.

OTOGAR- BAĞCILAR 7 DAKİKA

Hattın tamamlanmasıyla birlikte yolculuk sürelerinde de azalma olacak. Böylece Otogar - Bağcılar (Kirazlı-1) arası 7 dakika, Bağcılar (Kirazlı -1) - Olimpiyat köyü 16 dakika, Bağcılar (Kirazlı -1) Başakkonutları arası ise; 17 dakika olacak.

Başakkonutları ile Olimpiyat Köyü bağlantısı

• Güzergah Uzunluğu: 15.9 km

• İstasyon Sayısı: 11

• İstasyonlar: Kirazlı 1, Kirazlı, Mahmutbey, İstoç, İkitelli Güney Sanayi, Eskop, Biksan, Başakkonutları 1, Başakkonutları 4, Halkalı Yolu, Olimpiyat Köyü
Editör: TE Bilisim