Aralık ayı başından beri mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hızla soğuyarak kış değerlerine geriledi. Yapılan son değerlendirmelere göre ise pazar günü İstanbul'da kar ve karla karışık yağmur görülebilir.


İSTANBUL'A KAR GELİYOR


Türkiye hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Soğuk havayla birlikte birçok şehirde kar yağacak. Meteorolojik modellere göre, İstanbul'da şehir merkezinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülmesi bekleniyor.



Sıcaklık gündüz 4 dereceye, gece ise 0 dereceye kadar düşecek. Kar yağışının cumartesi gecesi ve pazar sabahı İstanbul’un yüksek kesimlerinde ince beyaz örtü oluşturma ihtimali var. İstanbullular kuzey yönlü rüzgarlar ile hafta sonu sıcaklığı 0 ile -4 derece arasında hissedecek.


METEOROLOJİ UZMANI PAZAR GÜNÜNE DİKKAT ÇEKTİ!


Prof. Dr. Orhan Şen Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'de soğuk hava 10 gün daha devam eder. İstanbul'da haftasonuna kadar soğuk ve yağmur var. Pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşamüstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesi günlerine dikkat" dedi.

AKOM'DAN İSTANBUL'A UYARI


Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada,  "Avrupa yakası ile kuzey bölgelerimizde hafif şekilde yağan yağmurun öğle saatlerinden itibaren il genelinde etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümünde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor" denildi.

Editör: TE Bilisim