Havaların bir soğuk bir sıcak seyretmesinden dolayı vatandaşın aklından 'yazın sıcaklıklar nasıl olacak?' sorusu gitmiyor. Peki yazın hava sıcak olacak mı? İşte cevabı...
 

YAZ SICAKLARI KAVURACAK!


Meteoroloji Genel Müdürü İsmail  Güneş, yaz aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin 1,5-2 derece üstünde  seyredeceğini öngördüklerini belirtti.   İsmail Güneş, A, Türkiye’de bir yıldır mevsim  normallerinin üstünde hava sıcaklıkları gözlemlediklerini söyledi.

Sıcaklıkların gelecek aylarda da mevsim normallerinin üstünde  seyredeceğini bildiren Güneş, özelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde  sıcaklıkların diğer bölgelere göre daha fazla olacağını belirtti. İsmail Güneş, "Haziran, temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığının mevsim  normallerinin 1,5 ila 2 derece üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz." bilgisini verdi.
 

EN SICAK ÜÇÜNCÜ YIL


Sıcaklıkların son 10 yıldır normalin üstünde olduğunu aktaran Güneş,  "2010, Türkiye’de en sıcak yıl olmuştu. Yine bu yılı da en sıcak üçüncü yıl  olarak değerlendirebiliriz." diye konuştu.
Genel Müdür Güneş, yağışlarda ise özellikle 2050 yılına kadar çok fazla değişim öngörmediklerini dile getirerek, "Doğu Akdeniz’de ve Güneydoğu’da  bir yağış azlığı bekliyoruz. Bu önümüzdeki üç aylık periyotta da yağış önceki  mevsim normalleri civarında seyredecek, Güneydoğu bir miktar daha az yağış  alacak." bilgisini aktardı.
       
 Bahar aylarında yağışlardaki değişimin inişli çıkışlı olduğunu anlatan  Güneş, "Şu andaki durum itibarıyla Güneydoğu’da bir miktar yağış azlığı var. İç  bölgelerimizde normallere yakın, Marmara Bölgesi’nde ise normallerin üzerinde  yağış var." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim