Meteorolojiden üst üste iki acil uyarı geldi. Uyarılardan biri yarın akşamdan itibaren başlayacak kar yağışıüzerine. İkinci uyarı ise bir çok bölgede kardan hemen önce etkili olacak şiddetli fırtınaya ilişkin oldu. 

Meteorolojiden yapılan açıklamada Türkiye yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Soğuk hava dalgası ile birlikte Marmara'da sıcaklık aniden düşecek. 

KAR YARIN GELECEK 3 GÜN SÜRECEK

Buna bağlı olarak da İstanbul başta olmakt üzere özellikle Marmara'nın doğusunda önümüzdeki üç gün boyunca kar yağışı etkili olacak. 

İstanbul'da bu gece ve yarın sabah saatlerinde lodosla birlikte görülecek yağmur sıcaklık düşüşüne paralel olarak kara çevirecek. Önce yüksek yerlere düşecek kar akşam saatlerinde tüm kent genelinde yoğun bir şekilde etkili olacak. Kar yağışı gece boyuncada devam edecek.

Meteoroloji açıklamasına göre kar yağışının poyraz fırtınası ile birlikte zaman zaman etkisini artırarak Çarşamba ve Perşembe günleri de devam etmesi bekleniyor.  Özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayınında kentte etkili olacağı tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI

Meteorolojiden gelen ikinci acil uyarıda ise özellikle Karadeniz bölgesinin tamamında bu geceden başlayacak fırtına yarın çok şiddetli olarak devam edecek. Marmara bölgesi de bu gece için fırtınaya karşı uyarıldı. Ege ve Akdeniz'de de yarın şiddetli fırtına görülecek. 

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi.

KARABÜK:Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi. Açıklamada, "Eğitime, merkez ilçe ile birlikte Safranbolu, Ovacık, Eflani, Eskipazar ve Yenice ilçeleri, bağlı belde ve köylerde bugün ara verileceği" bildirildi.
ZONGULDAK: Zonguldak ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi, hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılıyor. Valilikten yapılan açıklamada, önceki günden itibaren kar yağışının etkili olduğu kentte eğitime merkez ilçe, bağlı belde ve köylerde bugün ara verileceği, hamilelerle engelli kamu çalışanlarının da bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi. Vali Ali Kaban da Twitter'dan eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Kaban, "Hava soğuk, kar yağıyor, fırtına var. Yarın okullar tatil. Evde annemizi üzmeyelim çocuklar" mesajını paylaştı.
KASTAMONU: Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Azdavay, Şenpazar, Küre, İnebolu, Devrekani ve Pınarbaşı ilçelerinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.
Ayrıca açıklamada, Cide ilçesine bağlı köy okullarında da eğitime 1 gün süreyle ara verildiği ve vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi. Kastamonu’da son iki gündür etkisini arttıran kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
ERZURUM: Erzurum’un Narman ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
IĞDIR: Iğdır'da yoğun kar yağışı nedeniyle ildeki bazı köy okulları bir gün süreyle tatil edildi. Iğdır merkeze bağlı Kervansaray güzergahı okulları ile Tuzluca ilçesine bağlı köy okulları bir gün tatil edildi.
HAKKARİ: Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İlçede sabah saatlerinden itibaren yağan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okulların bir gün tatil edildiği ve eğitime Salı günü tekrar devam edileceği bildirildi.
AĞRI: Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı felç etti. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının bugün tatil edildiği öğrenildi.

BOLU'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile 4 ilçede okullar bugün tatil edildi.
Valisi İbrahim Özçimen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kar yağışı nedeniyle Bolu, Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa ve Mengen ilçelerinde ilk, orta ve liselerin bugün bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.
FIRTINA UYARISI
Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın kuvvetini artırarak, öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına, doğusunda akşam saatlerinde 7 ila 9 kuvvetinde (75-88 km/s) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtına'nın Salı günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

4 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

SALI 
ekran-resmi-2013-12-09,-11.04.02.png
ÇARŞAMBA
ekran-resmi-2013-12-09,-11.04.13.png
PERŞEMBE
ekran-resmi-2013-12-09,-11.04.22.pngCUMA
ekran-resmi-2013-12-09,-11.04.30.png
 
Editör: TE Bilisim