Belediye Yeni Sahne Salonunda gerçekleşen, Sertifika Töreni öncesinde gençlere konferans da veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, gençlere altın değerinde öğütler verdi. Gençlerin, seçtikleri meslekte en iyisi olmak için özellikle çaba sarf etmeleri gerektiğini vurgulayan Bakan Dinçer; “Her yıl ortalama 700 bin genç iş yaşamına giriyor. 2009'da 950 bin kişi çalışma hayatına atıldı. Geçen yıl 750 bin yeni istihdam alanı oluşturduk. Başka ülkeler için bu rakam inanılmaz. İş dünyasında, organize sanayi sitelerinde veya gazetelerde sürekli 'eleman aranıyor' ilanlarının bulunuyor, diğer taraftan ise işsizlik var, bu durum, vasıfsızlık ve meslek sahibi olamamaktan kaynaklanıyor. Bu yüzden kendinize en uygun mesleği seçmeniz ve bu meslekte çok başarılı olmanız, iş bulmanızda size artı puan kazandırır” dedi.

Bahçelievler Kaymakamı  Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve gençlik meclisi üyelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Bakan Dinçer’e Gençlik Meclisi Başkanı Eyüp Karadağ tarafından teşekkür plaketi verildi.

Program sonunda Genç Gelişim Akademisi’nin dört ay süren seminerler dizisine devam eden katılımcılara sertifikalarını Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile birlikte veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi...

Editör: TE Bilisim