Depremin simgesi haline gelen ‘Azra Bebek’ için Küçükçekmeceli 100 ilkokul öğrencisi TEMA Vakfı üyeleri ile birlikte Kırklareli Kavaklı Parkı’nda meşe tohumu topladı. Toplanan tohumlar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, Tema Vakfı üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla toprakla buluşturuldu.

 

Doğa Adına Önemli Bir Misyon

 

Her yıl 22-27 Kasım tarihleri arasında kutlanan Erozyonla Mücadele Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek,

“Bu dünya bize atalarımızdan emanet kalmıştır. Önemli olan emaneti kullanılır biçimde, sonraki nesillere teslim etmektir. Bugün meşe tohumlarıyla erozyon kayıplarını asgari düzeye indirebilirsek, bu katkıyı siz değerli ellerinizle sunabilirseniz doğanın korunmasına büyük bir katkı sağlamış olacağız.  Bu duyarlılığı hissetmek gerekiyor. Bu nedenle TEMA Vakfı önemli bir misyonu üstleniyor. Azra bebeğin kurtuluşuna atfen yaptığımız bu etkinlik önemli bir anlam ifade ediyor. Bu kapsamda emeği geçenlere teşekkür ederim.”diye konuştu.

 

Azra Bebekle Büyüyecekler

 

TEMA Vakfı Eğitim Bölüm Başkanı Burcu Arık ise, “Meşe Anadolu ağacıdır. Uzun ömürlüdür. Toprağı sımsıkı tutar. Önemli bir yaşam ortamı oluşturur. Uzun ömürlü, toprağı tutması yönüyle bir semboldür. Biz de bu yönüyle bilinen meşeyi, Azra bebekle özdeşleştirdik. Bugün yüzlerce meşeyi toprakla buluşturacağız. Bu tohumlar fidan olunca, Küçükçekmece Belediyesi’nin belirlediği Azra bebek fidanlığı oluşturacağız ve tohumlar Azra bebekle eş zamanlı olarak büyüyecekler. Bu kapsamda desteklerinden dolayı, Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

 

Ektiler, Cansuyu Verdiler

 

Konuşmaların ardından, ilk meşe tohumunu Küçükçekmece Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek toprakla buluşturdu. Programın devamında, toprağa sımsıkı sarılan meşe tohumlarını,  Van’da yaşam mücadelesi vererek, hayatta kalmayı başaran, Azra bebek adına toplayan ; Küçükçekmece Akşemsettin, Sultan Murat ve İsmail Hakkı Uludağ İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu yavru temalar rengarenk saksılara ekerek, onlara cansuyu diye adlandırılan ilk sularını verdiler.

 

Etkinlikte, İsmail Hakkı Uludağ İlköğretim Okulu öğrencisi Asya Kumkumoğlu da okuduğu “Çocuk Çiçek, Çiçek Çocuk” adlı şiirini seslendirdi.

 

 

Editör: TE Bilisim