Dün gün boyu 2 ayrı savcının soru yağmuruna tuttuğu Cem Garipoğlu’nun ifadesinde en çok merak edilen noktalardan biri de cinayetin sebebiydi..

Dün haber kaynaklarına ve ajanslara “Kıskandım” ve “cinnet geçirdim” şeklinde Cem’in kısa sözleri yansımıştı. Ancak Cem’in avukatının son açıklamalarına göre cinayetin nedeni Münevver’e gelen mesajlar.

“MESAJLARI GÖRDÜM”

 

Cem Garipoğlu savcılara verdiği ifadede “Münevver’in cep telefonunda gördüğüm mesajlardan dolayı cinnet geçirdim” dedi ve bu yüzden de o vahşi cinayeti işlediğini söyledi.

Bir teğmen tarafından Münevver’e atılan cep telefonu mesajları daha önce de gündeme gelmiş ve polis “cinayete Cem’in cinnet geçirmesi neden olmuş olabilir” yorumunu yapmıştı.

CEM İFADESİNDE SÖYLEDİ

Garipoğlu dün, psikolog ve pedagogların da bulunduğu 4 kişilik sosyal hizmetler uzmanı eşliğinde de savcıya ifade verdi.

 

Garipoğlu’nun savcıdaki ifadesinde Münevver'in cep telefonunda gördüğü, ancak kimin gönderdiğini bilmediği mesajlar nedeniyle kavga çıktığını, kavganın büyümesi üzerine cinnet getirdiğini ve cinayeti bu sırada işlediğini söylediği öğrenildi.

‘TEĞMEN’ OLDUĞUNU BİLMİYORMUŞ

Bu mesajların Ankara’da görevli teğmene ait olduğu, ancak Cem'in bu kişinin teğmen olduğunu bilmediği belirtildi. Garipoğlu, polisin Münevver’in mesajlaştığı ortaya çıkan Teğmen C.Y.C.’yi kast ederek, “Kıskançlığının nedeni teğmenin mesajlarını görmen mi?” şeklindeki soruya ise “Onlardan haberim yok” diye cevap verdi.

TEĞMEN’İN İFADESİ ALINMIŞTI

Cinayet dosyasında  Münevver Karabulut’un cep telefonuna ait ayrıntılı mesaj ve görüşme dökümüne de bulunuyordu. O döküme göre Münevver, öldürüldüğü gün saat 11.26 ile 11.47 arasında bir numaraya 8 kez kısa mesaj göndermişti.

Cinayeti soruşturan cumhuriyet savcısına göre mesajlar Ankara Beytepe’deki Jandarma Okullar Komutanlığı’nda görevli Teğmen C.Y.C.’den geliyordu.

Savcılar mesajların içeriği, olay günü Münevver’le buluşup buluşmadığı ve cinayet hakkında bilgisinin olup olmadığının tespiti için teğmenin ifadesini almıştı.

GERÇEK SEBEBİ O MESAJLAR MI ?

Polisin üzerinde çalıştığı senaryoya göre Münevver’in feci sonunu hazırlayan o teğmen gönderdiği mesajlar oldu. İddiaya göre Cem, Münevver’in cep telefonunda gelen ve giden o mesajları gördü. Ve ardından ne olduysa da bundan sonra oldu..

BABASI “TEĞMEN’İ TANIYORUZ” DEMİŞTİ

Münevver’in babası Süreyya Karabulut ise kızının Ankara’da görevli teğmenle konuştuğunu bildiklerini söylemişti. Karabulut, “Bu genç teğmen, kızım Münevver’in Ayvalık Sarımsaklı’dan arkadaşı. Biz konuştuklarını ve tanıştıklarını biliyorduk” demişti. Karabulut, kızının katil şüphelisi olarak aranan Cem Garipoğlu’nun cinayeti mesajları okuyunca girdiği kıskançlık krizi yüzünden işlediği ihtimali için ise “Kıskançlık ihtimali varmı bilemiyoruz” demişti.

İŞTE CİNAYET NEDENİ MESAJ

İddiaya göre Münevver Karabulut, İstanbul’a gelen teğmen C.Y.C.’ye ”Bir kahve içelim mi?“ diye mesaj attı. Münevver de bu mesaja “Geleceğimi sanmıyorum” diye cevap verdi.

Editör: TE Bilisim