Bu yıl 10.’su yapılan  Zeytinburnu Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, şenlikler kapsamında  Mesir macunu dağıttı. Tamamlayıcı ve alternatif tıp uzmanlarının da katılımıyla tarihten günümüze tıp ve tedavi yöntemlerinin konuşulduğu, bitkilerin faydaları ile ilgili seminerlerin düzenleneceği festivalde; belgesel gösterimi, çocuk programları, söyleşi, sema gösterisi ve tasavvuf müziği konserleri gibi etkinliklerde yer alacak.

ISTANBUL TIMES/HABER MERKEZİ

İstanbul`un mesir macunu şenliği olarak da bilinen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, 5 Haziran Cuma günü halka mesir macunu saçılmasıyla başladı. Geçmişten günümüze doğal tedavide kullanılan yaklaşık 500 bitki türünün yetiştirildiği ve Türkiye`de bir ilk olan Merkezefendi Tıbbi Bitkiler Bahçesi`nde, çok sayıda uzmanın katılımıyla gerçekleştirilecek toplantılarda, alternatif tıp uygulamaları tartışılacak.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 10.`su düzenlenen Merekzefendi Geleneksel Tıp Festivali  açılışına AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte çok sayıda İstanbul Milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Daha çok bitkilerle tedavi olarak algılanan geleneksel tıp uygulamalarının masaya yatırıldığı festivale, bitkisel ilaç firmalarından geleneksel tıp uzmanlarına, ünlü müzik gruplarından imza ve söyleşi günlerinde yer alacak yazarlara kadar çok sayıda isim katılacak. Merkezefendi Külliyesi ile Türkiye`de bir ilk olan Tıbbi Bitkiler Bahçesi`nde gerçekleştirilecek programlar sırasında halka ücretsiz bitki çayı da ikram edilecek. Festival kapsamında Süleyman Erkişi, Emre Ermiş, Ufuk Akın ve Grup Sarmaşık'in vereceği konserlerin yanı sıra Yavuz Bahadıroğlu, Ahmet Maraşlı, Vehbi Vakkasoğlu, Fatih Reşit Civelekoğlu gibi isimler de söyleşi ve imza günleri düzenleyecek.  Festivalin ilk gününde, Deniz Dinçel’in, ‘Ekoköyler’ ile ilgili seminer verirken, Yavuz Bahadıroğlu’nun katıldığı söyleşi ve solistliğini Süleyman Erkişi’nin yaptığı  konser yer aldı. Merkezefendi Geleneksel Tıp Derneği ile birlikte başlattıkları festivalin bu yıl 10.`sunu gerçekleştirecek olmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Aydın, hedeflerinin Zeytinburnu`nu sadece Türkiye`nin değil Avrupa`nın da alternatif tıp merkezi yapmak olduğunu söyledi. Bu çerçevede Merkezefendi Külliyesi`nin bulunduğu bölgede yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Murat Aydın, geleneksel tıp festivali ile halkın ilgisini ve duyarlılığını çekmeye çalıştıklarını vurguladı. Halk hekimliğinin tarihimizdeki en tanınmış isimlerinden Merkez Efendi`nin Zeytinburnu sınırları içerisinde yaşadığını ve burada defnedildiğini hatırlatan Başkan Aydın, geçmişte de hastaneler bölgesi olan Zeytinburnu`nun günümüzde geleneksel tıbbın hayat bulduğu bir bölge olacağını dile getirdi.

 

Editör: TE Bilisim