Uykusunda kalp krizi geçiren, Kurtlar Vadisi’nin Seyfo Dayı’sı Nihat Nikerel, 16 saat sonra kızı tarafından ölü olarak bulundu. Nikerel bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törene katılanlar arasında Kurtlar Vadisi'nin oyuncuları Erhan Ufak ve Gürkan Uygun da katıldı ama gözler Polat Alemdar'ı oynayan Necati Şaşmazı'ı aradı.

UYKUDAYKEN KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Kızı Zeynep Nikerel’in önceki gün Beşiktaş Balmumcu’daki evinde ölü olarak bulduğu, 59 yaşındaki sinema, dizi oyuncusu ve yazar Nihat Nikerel, bugün Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde canlandırdığı ‘Seyfo Dayı’ karakteriyle tanınan Nikerel’in uykusundayken kalp krizi geçirdiği açıklandı.

16 SAAT SONRA BULUNDU

Tek başına yaşadığı evde öldükten 16 saat sonra bulunan Nikerel, son olarak Sadri Alışık Tiyatrosu’nda bir oyun üzerine çalışıyordu. Babacan kişiliğiyle bilinen Nikerel’in vefatı yakınlarını ve meslektaşlarını hüzne boğdu.

1950 Çorum doğumlu olan Nikerel, 1985’te öykü yazarlığıyla sinemaya adım attı. Yönetmenlikten sonra oyunculuğa adım atan Nikerel, ‘Belene’, ‘Süper Baba’, ‘İpsiz Recep’, ‘Gerilla’, ‘Hacı’, ‘Deli Yürek: Bumerang Cehennemi’ gibi çok sayıda dizi ve filmde rol aldı.

58 YAŞINDA SINAV KAZANDI

Nikerel, son dönemde İstanbul Aydın Üniversitesi’nde hem ders veriyor hem de öğrenim görüyordu. Vefa Lisesi’nde okuyan, ardından ailesini Fransa’ya götürebilmek için Türkiye’deki eğitimini yarım bırakmak zorunda kalan Nikerel, geçen yıl 58 yaşında yeniden üniversite sınavına girdi. Sözelde 294 puan alan Nikerel, Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’ne kaydoldu. Kayıt yaptırırken de yöneticilerden Çiğdem Şener’in teklifiyle Güzel Sanatlar Fakültesi’nde oyunculuk ve sinema üzerine ders vermeye başladı.

EŞİNDEN GEÇEN YIL AYRILMIŞTI

Yayımlanmış 8 kitabı bulunan, aynı zamanda ritim saz ve flüt çalan Nikerel’in “Bırakın”, “Sallanır Eller Mendille” gibi şiirleri de bestelendi ve Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses gibi sanatçılar tarafından seslendirildi. Eşinden geçen yıllarda boşanan Nikerel’in Kerem, Emrah ve Zeynep adlı üç çocuğu var.

'BABAM YALNIZ YAŞIYORDU'

Nikerel’in dublaj sanatçısı olan büyük oğlu Kerem Nikerel, “Babam uykusunda kalp krizi geçirdi. Kız kardeşimle gittiğimizde uykusunda ölmüş olduğunu gördük. Kendisine öğleden sonra ulaştık.
Babam yalnız yaşıyordu” dedi.

Şubat ayında da annesi Şerife Nikerel’i kaybeden oyuncunun bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü belirten oğlu Kerem Nikerel, “Babam kalbinden bir rahatsızlık yaşamıştı. Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altındaydı. İyileşme sürecindeydi, ilaçlarını kullanıyordu” diye konuştu.

TÖRENE KATILANLAR

Törene, başta ailesi olmak üzere, İlyas Salman, Şemsi İnkaya, Ferdi Tayfur, Berhan Şimşek ve Arzum Onan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ile DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve İstanbul Kültür A.Ş Müdürü Nevzat Bayhan katıldı.

Editör: TE Bilisim