Dünyanın ilmiyle farklı alemlerin sakladığı gizleri birleştiren bu ilimde her şey oldukça karmaşık ve özel. Medyum olmak için çok uzun ve zorlu bir eğitim sürecinden geçilmesi gerekiyor.

Özellikle çocukluktan itibaren bu işe yatkın olan kişilerin seçilerek eğitime dahil edildiği süreç sıradan bir insan için fazlasıyla zorlayıcı olabiliyor. Medyum olmaya karar vermiş bir insan hayatını bu yola adayarak hareket etmek zorunda kalıyor. Geçmişten bu yana sürdürülen medyumluk geleneği Türkiye’yi de kapsayan Mezopotamya coğrafyasında oldukça yaygın. Bu topraklarda yetişen pek çok medyuma rastlamak mümkün. Hatta bu toprakların medyumluk için çok daha özel olduğunu, bu alanın en önemli isimlerinin Türkiye ve komşu ülkelerden çıktığına dair pek çok görüş bulunmakta.

Eskiden olduğu gibi günümüzde de Türkiye’de el üstünde tutulan medyumluk bu günlerde Medyum Ali Gürses gibi isimler tarafından devam ettiriliyor. Dünyanın çok ülkesinden talep gören medyum hocalar manevi alemin kapılarını insanlar için aralıyor.

Manevi alemin sırları ve gizemli özellikleri keşfedilmeyi bekleyen çok özel şeyler. Bu bilgileri elde etmek için ciddi bir ilim gerekiyor olması da cabası. Medyum Ali Hoca gibi medyumlar bu alanda çalışmalarını yürüterek hem bu ilimlerin unutulmaması hem de insanların manevi alemle olan bağlarının güçlenmesini sağlıyor.

Çoğu kişi sıkça rastlanan dolandırıcı medyum hocalar yüzünden artık medyumluk mesleğinin eskisi gibi yapılmadığını düşünüyor olsa da bu durumun tam aksi bir gerçeklik söz konusu. Geçmişte olduğu gibi, aynı yöntemler ve uygulamalar sürdürülerek medyumluk işi Medyum Ali Gürses gibi tanınmış isimler tarafından devam ettiriliyor.

İnsanların maneviyata olan ilgisi hiçbir zaman bitmeyeceği için medyumluk işinin de yakın bir gelecekte kaybolması tamamen ihtimal dışı görülüyor.

Editör: TE Bilisim