Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde karnedeniyle eğitime verilen arada programının aksamaması için harekete geçti.

Trakyaya en az 20 cm kar daha
Habertürk'te yer alan habere göre, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği belirtildi.

Yazıda şu ifadeler yer aldı: “Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek.

Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir...”

METEOROLOJİ’DEN İSTANBUL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; özellikle İstanbul gibi kar yağışının yoğun yaşandığı yerlerde, çatılardaki kar yükünün yağmurla birlikte daha da artacağından, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

İstanbul'da dün gece yağmur şeklinde başlayan yağış, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmura, kentin yüksek kesimlerinde de kara döndü. Yağışın tekrar yağmura dönerek öğleden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

ÇATILARA DİKKAT!

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada; “İstanbul ve Marmara bölgesinin güneyindeki illerde (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik) mevcut yüksek miktardaki kar örtüsü üzerine yağmur ve karla karışık yağmurun meydana gelmesi beklendiğinden, özellikle çatılarda kar yükünü arttıracağı ve kar erimelerine sebep olacağından, vatandaşların ve ilgililerin meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

 
Editör: TE Bilisim