İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 2-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği İstanbul Gençlik Festivali'nin (İGF) Tanıtım Toplantısı, Eminönü Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleşildi. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın yanı sıra, Türk Telekom CEO'su Paul Doany, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ve Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil, İGF Organizasyon Komitesi Başkanı Taha Ayhan katıldı.

BAŞKAN UYSAL: MAYIS AYI GENÇLİK AYINA DÖNÜŞTÜ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Mayıste 19 Mayıs'ta kutlandığını belirterek, “Artık Mayıs ayı gençlik ayına dönüştü. İBB olarak Mayıs ayında gençlere doktor etkinliği var. Gençlik Festivali'nin yanı sıra Yelken Yarışları Dragon Festivali, Etnospor Kültür Festivali, Gençlik Kampı gibi 10 kadar etkinliğimiz var. Şehir Tiyatroları 9-19 Mayıs arasında 'Genç Günler' diye gençlere yönelik oyunlar var ”diye konuştu.

Festival deyince enerji atılan eğlence merkezli bir etkinliğin akla geldiğini ifade eden Mevlüt Uysal, “İstanbul Gençlik Festivali'nin içeriğine baktığımızda sadece eğlence değil; gençlerin düşünmesine, kültüre, sanata ve onalerine şifreleme, teşekkürler.

İBB'nin Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nin bu türüne göre bir büyük fırsat olması dileği Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü; “İstanbul Gençlik Festivali'nde en önemli görev İBB'de bize düşüyor. Bu sene de festivalimizde gençlere her türlü katkımızı ortaya koyduk. Bundan sonra da bu tür festivallere destek kitapları devam edeceğiz. İstanbul'da Mayıs'ta gençlerle birlikte sohbet ederek uzun soluklu evrensel ve sözlü diliyoruz. Bu festivallerin gençlerimiz geleceğe yapılacaktır katkısı olur diye umuyorum. İstanbul Gençlik Festivali, hayırlı olsun.

Daha sonrası söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bakın da bilgisayarı konuşulduğu, gençlerin ortaklaştığı bir alan doğru hızla ilerlemeye başladığı, İstanbul Gençlik Festivali'nin çok verimli geçeceğine inandığını söyledi. Bakan Osman Aşkın Bak, “Gençlerimizin e-spora ciddi talebi var. Biz Bakanlık olarak E-Spor Federasyonunu kurduk. Teknoloji Olimpiyatları çalışmamız var ”dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'e, İstanbul'un dünya kültür ve medeniyetlerinden biri olarak belirterek belirterek, “İstanbul'daki festivallerin her sene artırılmasının bir masraf olduğu ortada. İstanbul Gençlik Festivali'nin de büyük bir boşluğu doldurmalıdırunu görüyoruz. İnşallah çok uzun süreli bir festival haline gelerek devam ediniz ”şeklinde konuştu.

İGF'DE NELER VAR?

İstanbul Gençlik Festivali (İGF) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin evrimi bu yıl ikinci kez düzenleniyor. 2-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek İstanbul Gençlik Festivali'nde gençleri; eğlenecekleri, vizyon kazanacakları, kampanyaları, ilk kez deneyimleyecekleri etkinliklerle dolu 5 gün bekliyor. Festivalde; konser, eğlence, kültür-sanat, bilim teknoloji, söyleşi, spor, sosyal sorumluluk, turnuva, e-oyunlar ve daha büyük oranda bunca etkinlik gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin en büyük gençlik festivali 50 bin metrekarelik açık ve 9 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleşecek. Festivalde; eğlenceli konserler, dönüşüm yenilikler, kültür ve sanat etkinlikleri, söyleşiler, sosyal sorumluluk projeleri, spor ve e-spor turnuvaları olacak. Festival bünyesinde; Murat Boz, Teoman, Fatma Turgut, Berkay, Cem Belevi, Evrencan Gündüz, Oğuzhan Koç, Gripin, gibi sanatçıların konserleri olacak.

Festivalde mevcutlar, robotik atölyelerde teknolojik deneyimler yaşarken, Türkiye'nin en büyük gezici dijital sergisini de gezilebilirler. Ayrıca, Türk Telekom Muud sahnesinde sevdikleri sanatçıların konserlerini eğlenecek; söyleşi, sahnesinde, din bağımsızlığı söz konusu. Katılımcılar Türkiye'nin ilk yerli dijital klavye uygulaması Tambu konularında yer alan karakterlerini çözmek kendi hikayelerini anlatabilecekler. Türk Telekom'un gençlik markasıdır. Kendi kendini geliştirebileceksiniz.

Türk Telekom’un oyun platformu Playstore da gençleri dijital oyun dünyasının en sevilen oyunlarıyla buluşturacak. Futboldan basketbola zengin içeriğe sahip, Tivibu Spor alanında ise UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin yanı sıra birçok içerik gençlere dolu dolu spor içeriği sunulacak.

Editör: TE Bilisim