Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan, “Marmaray Projesi'nin güzergahı ve yapılacak köprülü kavşakların projelendirilmesi, Ayrılık Çeşme ile etrafındaki tarihi yapıların varlığı bilinerek yapıldı. Ayrılık Çeşme, kaldırılmasa bile Marmaray'ın güzergahı değişmeyecek” dedi.

Arslan yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, “Kadıköy Belediyesi'nin tarihi Ayrılık Çeşme'de yaptığı kazılarda ortaya çıkartılan tarihi namazgah nedeniyle Marmaray Projesi'nin güzergahının değiştirileceği” yönünde haberler yer aldığını hatırlattı.

Kazı çalışmalarının, İstanbul 5 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararı ile yapıldığını, çeşme ve namazgahın kaldırılması ya da kaldırılmamasına kurul tarafından karar verileceğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

“Marmaray Projesi'nin başından itibaren Ayrılık Çeşme ve etrafındaki tarihi yapılardan haberdarız. Marmaray Projesi'nin güzergahı ve yapılacak köprülü kavşakların projelendirilmesi Ayrılık Çeşme ile etrafındaki tarihi yapıların varlığı bilinerek yapıldı.

Ayrılık Çeşme, kaldırılmasa bile Marmaray'ın güzergahı değişmeyecek. Söz konusu bölge bizim kamulaştırma alanımızın da dışında.”

Editör: TE Bilisim