Makro paşa devrede

Haber ihbar hattımıza her gün onlarca mail ve telefon geliyor.Her bir okuyucumuzun arzu istek ve talepleri farklı. Bazı okurlarımız siz benim sorunumu gazetenizde yayınlayın ben sesimi milyonlarca insana duyurayım çözüm ister olsun ister olmasın diyor.

Bazıları da yapılmayan bir hizmeti yetkililere duyurmamızı istiyorlar. Bizlerde tüm bu meşakkatli sorulara cevap vermek için Marko Paşa'dan rica ettik.Gelen ihbarları değerlendirip yayınlamaya değer olanları ele almasını rica ettik. Marko Paşa'da bu ricamızı kabul etti.İşte bu haftadan sonra Makro Paşa hattı devrede bakın işte ilk şikayetler nelermiş

Mazlum Çeçenler İstanbul’da yalnız müslümanlar seyirci

Haber ihbar hattımıza böyle bir şikayet geldi.Başakşehir,Ümraniye,Zeytinburnu ve Beylikdüzü başta olmak üzere İstanbul’un değişik ilçelerine hicret eden Mazlum Çeçenlerin dul eşleri ve yetim çocukları ile birkaç derneğin çabası dışında Müslümanların ilgilenmediği ihbarını aldık ve araştırdık.

Ne yazık ki sayıları o kadar da çok olmayan Çeçen ailelerin yaşadıkları maddi sıkıntıları ile kimsenin hem hal olmadığı ihbarı gerçek çıkmıştı. 6 tane dul hanım ve çocuklarının 90 metre kare lik evde kaldığını gördük. Bu ayıp Müslümanlara yeter.

Ey ümmet-i Muhammed düşünün hele !...

Rus ordusunda General olan  ve Rusya hava kuvvetlerinin uçağına bomba yükleyip git GROZNİ’ yi bombala dedikleri General Cevher Dudayev özgürlükleri için savaşan bir millete bomba atmam deyip soydaşları olan Çeçenlerin yanında yer almayıp bir avuç mücahidin üzerine bomba yağdırsaydı Allah bilir bugün Moskova’nın en lüks sayarlarında emekliliğin keyfini çıkarıyor olacaktı.

Ama o Şehadeti lüks ve şatafata tercih ederek belki de Cennet’i garantiledi. Oysa bizler onların bize emaneti olan 60-70 kişilik dul ve yetimlerine bile sahip çıkmaktan aciziz.

Dudayev gibi,Şamil Başavey, Cumhurbaşkanı Aslan Maşhadov, Yine Kadirov’un çapulcu askerleri tarafından gel konuşup soruna çözüm bulacağız denilerek pusuya düşürülen cumhurbaşkanı Abdülhalim Sadulayev ve direnişin diğer tüm komutanları’da  CİHAT’ı değil şatafatı ve eğlenceyi seçselerdi belki bugün günlerini gün edeceklerdi. 

Daha bariz ve somut bir şey ilave ederek bu konuyu kapatmak istiyorum.

Olmaz ya bir anlık diyelim ki şu an Çeçen direnişinin başında olan ve – 37 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen dağlarda bayırlarda savaşan Doku Omarov ve komutanları  Putin ve Medvedev’e haber gönderseler deseler ki biz ve üst düzey komutanlarımıza kişi başı 20 milyon dolar verin direniş bitecek.Ben inanıyorum ki Moskova hükümeti bu bedeli hemen verir ve bayram eder.

Çünkü Kadirov’a zaten milyar dolarlar ödüyorlar yinede o bölgede her gün askerleri ölüyorken neden direnişçilere ödeme yapmasınlar ?  İşte bakınız buraya hicret eden çeçen kardeşlerimiz aslında isteseler buraya kendilerine ait özel jetlerle gelecek imkanlara sahip olabilirler.

Ama onlar direniş ve CİHADI her şeyin üstünde tutuyorlar. Bunu aynen şuna benzetiyorum. Müşrikler Mekke de Müslümanlara ambargo uyguladıklar bir dönemde açlıkta kırılan Müslümanların lideri peygambere diyorlar ki sen gel bu davanda vazgeç seni kendimize lider yapalım.

Servet verelim kısaca o zamanın en lüks şeylerini vad ederken bile cihan peygamberi aynen şöyle diyor du “ Vallahi dünyayı sağ elime,ayı da sol elime verseniz ben yinede davamdan vazgeçmem” demişti. Yukarıda anlattığım imkanlar bu gün Kadirov’a  veriliyorken direnişi bitirecek mücahitlere daha da fazlasını verebilirler ama şehadeti büyük ödül olarak gören şerefli mücahitler direnişi tercih ederken bizler ne yapıyoruz acaba ?

Asrın muhacirleri olan Çeçenler için ensar hükmünde olan bizler neler yaptık ?

Eğer henüz içimizdeki insanlık duygusu bitmemişse hemen bu Çeçen kardeşlerimizle ilgilenmek üzere kurulan İMKANDER ile irtibata geçin sizi ihtiyaç sahibi Çeçen ailelerle tanıştırsınlar diyerek bu konuda noktayı koymak isterim.    

Zeytinburnu belediyesi neden araç saltanatına destek oluyor ?

Zeytinburnu belediyesi Emlak vergilerini % 150 arttırdı.Elde edeceği para ile borcunu ödemesi gerekirken Kaymakam’a,Emniyet müdürlüğüne,Müftülüğe,Bakırköy cumhuriyet savcılığına tüm yakıt ve masrafları belediyece karşılanmak üzere araç kiralaması yapacak.

Bu mülki idare amirlerimiz en iyi araçlara layıklar. Ancak belediye ile alakalı bir karar almaları gerekirken araç tahsisi yapan kurum hakkında objektif hareket edemeyecekleri için araçlarını bağlı oldukları bakanlıkları alsa hem daha şık olur hem de daha doğru olur.                                                  "4.Murat ne demiş,bugün para alanlar yarın da emir alır" İlgili kurumların araçlara ihtiyaçları var ise bağlı oldukları bakanlıkları satın alsın veya kiralasın.Bunu yapmak belediyenin vazifesi olmamalıdır., 

Yıllar önce suçlularla etkin mücadele için Emniyet müdürlüğüne araç alımı yapıldı.Kimse sesini çıkarmayınca bu kez araç saltanatı genişletildi.Bu seferde ses çıkarılmazsa seneye artık araç tahsisi deneklere kadar düşecek.

Sayın Murat başkan garip gureba halkın emlak vergilerini % 150 artırarak kendi bakanlıkları olan kurumlara araç tahsisi yapmak size mi kalmış ?

Zeytinburnu halkı bu uygulamadan dolayı rahatsız. Yoğun nüfusun yaşadığı mahalle sayısı bir elin parmaklarını aşmıyorken burada çalışan ve asgari ücret üzerinden maaşını belediyenin verdiği memurlar tasarruf tedbirleri kapsamında işten çıkarıldı. Şimdi yukarıda ismi sayılan kurumlara araç kiralanacak ve her türlü masrafı halkın parası ile ödenecek.Burada neden tasarruf yapılmıyor ?

Muhtarlarda çalışacak personel tüm ilçe halkına hizmet ederken Bakırköy Cumhuriyet savcısına araç tahsis edilirse ilçe halkının kaçına yararı dokunur ? Bu haksız,yersiz ve dahi gereksiz iş bir süre önce Belediye’ nin parası ile villa kiralayan Beylikdüzü ilçe kaymakamı olayı gibi patlayacak. Daha yol yakın iken bu haksız uygulamadan vazgeçin diyorum. Yoksa Makro Paşa olarak bu işin peşini bırakmayacağım.

Başbakan yerel yönetimlerin yetkisini arttırırken halka hizmet vereceğiniz para ile bürokratlara araç kiralayasınız diye vermedi.

Bu haksız uygulamada geri adım atılmadığı sürece BİMER başta olmak üzere tüm üst düzey yetkilere yapılmak istenen yanlış uygulama aktarılacaktır.

Muhalefet Partisi olan CHP’nin meclis üyeleri de tribünlere değil halka oynasın. Bu yanlış uygulama için hem imza vermemeleri gerekir hem de muğlak ifadelerle önü açık bir şekilde her türlü yakıt ve masraflar belediyemizce karşılanacaktır ibaresi direkt olarak mahkemeden döner.

Bu tür bir karar olamaz. CHP meclis üyeleri daha yol yakınken ve olay büyümeden imzalarını geri çekmeleri gerekir. HALKIN PARASI HALKA HARACANACAK. AHMET YARDAR ÖLDÜ ARTIK MARKO PAŞA VAR.

Ulusalcı Basın danışmanı İsmail Uluhan’a 

Dünya da her şey yerelleşirken siz her ne hikmetse yerel gazetelerin telefonlarına bakmaya bile tenezzül etmiyorsunuz. İşiniz gücünüz başkanı bu ay kaç tane ulusal TV.veya gazeteye çıkardım olmuş.

Başkan icraatlerini anlatacaksa bunu ulusal televizyona değil ilçesinde çıkan gazeteye açıklama yapsın halka da biliçlensin. 12 Yıldır konuşulan kentsel dönüşüm için başkan hangi yerel gazeteyi ziyaret edip düşüncelerimiz veya projelerimiz şu veya budur demiş ?

Murat Aydın bir ilçe belediye başkanı ise önce başkanı olduğu halka bilgi verecek sonra başbakan'ın açıklama yapıp tüm vatandaşları bilgi sahibi yapacağı kanallara çıksın.

Zeytinburnu halkı başkanı seçti ama o açıklamalarını alakasız yerlerde yapıyor.Her an halkın içinde olan ilçe medyası bay pas edilerek başarı sağlanamaz.

Sayın Uluhan,medya mensupları size çelik tencere satmak için gelmez veya aramazlar.Her an telefonlarına bakamayabilirsiniz ama müsait olur olmaz  dönüş yapmak zorundasınız..

Yoksa size ulaşamayan medya mensupları artık kolayca MARKO PAŞA'ya ulaşıyorlar.Size mesajlarını artık kamuoyu önünde verecekler.Marko paşaya gelmelerine siz mecbur ettiniz.Başka ilçe basın damışmanları sizin gibi telefonlara bakmamazlık adeti edinmemişler.

Defalarca arayıp size ulaşamayan gazeteciler de çareyi derdini Marko Paşaya anlatmakta buluyorlar.  Ulusal'a  çalışmanıza bir şey demiyoruz ama bunu yaparken de yereli de ihmal etmeyeceksiniz.

İlçenin sorunlarını gündeme getiren ve sizin eliniz ayağınız olan yerel gazetelere neden değer vermiyorsunuz. ? Artık Zeytinburnu ilçesinde bir şişe şaraba maneşt atan gazteler yok bunu öğrenin.

İşiniz yerel basın ile başkanın arasını açmak değil yapmak olmalı.Bakınız 29 Mart 2009 seçimlerinden bu yana 21 ay geçti başkan bir kez dahi olsa yerel basın ile bir araya gelmiş mi ?   

Bir basın danışmanının işi başkan ile basının arasını açmak değil aksine birbirine yaklaştırmaktır. Eski adetleri bırakın artık.Seçim dönemlerinde yerel basını el üstünde tutuyorsunuz onların katkı ve destekleri ile seçildikten sonra da  ilk yanlışı ve kazığı onlara atmak size ve başkan’a bir şey kazandırmaz.

Gözünüz kulağınız olan yerel basın’ın gücünü ve etkisini hiçbir zaman unutmayın. Basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğünüzün bütçesi 9 trilyon.Yerel Basın dışında her yere ödeme var.Yoksa temsil ve ağırlama ödeme kalemi içinde 150 m2 lik buz pistini ulusal basında haber yapmak için gelen medya mensuplarına mı ödendi ? Açıklayın lütfen.

Öteki belediye başkanları Ulusal TV.lerde yer bulamazken sizin danışmanı olduğunuz Murat Aydın nasıl oluyor da her gün bir kanal veya gazeteye beyanat veriyor ?

Belediyenin yaptığı en son açılış olan 150 metre karelik bir buz pisti açılışı için onlarca ulusal TV.kanalı sizi veya başkanı çok sevdikleri için geldiklerini düşünmüyoruz.Çünkü bizler her an o dostlarımızla iç içeyiz. Bu işlerin nasıl olduğunu da bilenlerdeniz.Anlayacağınız boşuna Marko Paşa olmadık. İlçenin tozunu dumanını çamurunu yaşayan yerel medyaya bayramda seyranda minik bütçeli ilanlar vermemek adına elli dereden su getiriyorsunuz ama iş ulusal'a gelince her nedense sizi çok sevdikleri için en küçük çalışmalarınızı bile haber yapıyorlar. Bunu nasıl başardığınızı bizede söyleyin lütfen.

Açıklayın lütfen. Murat Aydın 29 Mart 2009 seçimlerinden bu yana ilçe halkı ile kaç tane toplantı yapmıştır ? başkan bu tarihten sonra kaç tane yurt dışı ve yurt içi seyahat yapmıştır ? başkanın danışmanı Selahhatin Yusuf kimdir ? kaç kez belediyeye gelmiştir ve aylık maaşı ne kadardır ?

Bu soruları daha da çoğaltabilirim ama şimdilik bu kadarı ile yetinmek isterim. Sayın Ulusal basın danışmanı başkanın 3.dönemi olan 29 Mart 2009’dan bugüne tam 21 ay geçmiş göreviniz olan basın danışmanlığı ile alakalı ilçenizde yayın yapan 3/5 tane  yerel gazete için neler yaptınız ? Son soru da bu olsun.

Artık Makro Paşa var.Herkes görevini yapacak

Son olarak artık Marko Paşa görevinin başındadır.Her kes ilkeli,doğru ve dürüst hareket edecektir.

Önemli olan demokrasinin işlemesidir.Sizde sorun veya sıkıntısnızı Marko Paşa'ya yazın hemen gündeme getirsin.

Marko Paşaya Ulaşmak İçin [email protected]  

 

Editör: TE Bilisim