Merkezi Bahçelievler ilçesinde olan Mardinliler derneği bir süre önce yeni yönetim olarak İstanbul Valisi ve içlerinde Bahçelievler,Bakırköy ve Zeytinburnu kaymakamlarının da içinde bulunduğu mülki idare amirlerinden sonra bu seferde İstanbul’un 39 ilçesi içinde en çok Mardinlinin yaşadığı ilçe olan Zeytinburnu’nun belediye başkanını ziyaret ederek ülke meseleleri hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Özel Haber

Murat başkan Mardinlileri samimi bir şekilde kucakladı

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın Mardinliler Dernek başkanı A.Fuat Bodur başkanlığında kendisini ziyarete gelen yönetim kurulu üyeleri ile yakından ilgilendi.

Başkan Aydın yaptığı konuşmada Zeytinburnu’nda 81 vilayetimizde vatandaşımız var.Ayrıca dünyanın bir çok ülkesinden gelip ilçemize yerleşen değişik ırk ve milletlerden  kişiyi de bağrımıza basmış durumdayız dedi.  Mardin’in çok kültürlü olmasından dolayı Zeytinburnu ve Mardin’in bir çok benzerliğini olduğunu ifade ederek Mardin dernek başkanı A.Fuat Bodur ve yönetim kurulu üyelerini  STK çatısı altında hemşehrilerine hizmet ettikleri için tebrik etti.

Dernek Başkanı A.Fuat Bodur Çözüm sürecini destekliyoruz dedi

Dernek başkanı A.Fuat Bodur Ziyarette şöyle konuştu “ Dernek olarak merkezimiz Bahçelievler’de. Bizim Derneğimiz İstanbul’un 39 ilçesinde Mardinli hemşehrilerini üye yapıyor. İstanbul’da Mardinliler en yoğun olarak Zeytinburnu’nda ikamet ediyor. Sayın Belediye başkanımız Murat Aydın’î da ziyaret etmenin doğru olacağını düşündüğümüz için bugün kendilerini makamında ziyarete ederek ülkenin geleceği hakkında fikir alışverişi yaptık dedi. Bodur burada da Mardinliler olarak 30 yıldır ülkenin en büyük sorunu olan terör olaylarının bitirilmesi konusunda hükümetin başlatmış olduğu    çözüm sürecini  desteklediklerini ifade etti.

Dernek yönetim kurulu üyesi Naif Tekbaş  başbakan’a çok şey borçluyuz dedi

Dernek Yönetim kurulu üyesi Tekbaşlar Gayrimenkul yönetim kurlu başkanı i iş adamı Naif Tekbaş’da gazetemize şunları söyledi “ Daha öncede gazetenize çözüm süreci ile alakalı görüşlerimi ifade etmiştim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ülkemizin son 150 yıllık sorunu olan Doğu sorununu çözmek adına ciddi bir risk alarak gövdesini taşın altına koydu. Başbakan’ın analar ağlamasın sözü bana göre basit ve sıradan bir söz değildir. Hem Mardinliler  derneği olarak hem de şahıs olarak çözüm sürecine samimi ve içten destek veriyorum'dedi.

Bir iş adamı ve terörden bir çok yakını zarar gören bir vatandaş  olarak başlatılan bu çözüm sürecini ak bütün kalbimle destekliyorum diyen iş adamı Tekbaş  tarih ülkenin bir numaralı sorunun çözen başbakan Erdoğan ve kadrosunu unutmayacaktır dedi.


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim