Gerçekleştirdikleri çalışmalarla Mardin’in yüz akı olmayı başaran Mardin Dernekleri Federasyonu MARDİNFED, 2017 yılı etkinliklerine start verdi. Özellikle öğrenci bursları ve Mardin’in daha etkin tanıtımı ile ilgili konulara eğilim göstereceklerini söyleyen Federasyon Genel Başkanı İbrahim Biter, MARDİNFED’in bugün Türkiye vitrininin minyatürü durumunda olduğunu kaydetti. Bu özellikleriyle Birleşmiş Milletlere benzediklerini belirten Biter, şöyle devam etti:

“Federasyonumuzda Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni vatandaşlarımız bulunmakta ve Mardin misyonuna ve vizyonuna uygun tüm yürekleriyle bu ülkenin bekasına ve insanlarına hizmet vermektedirler. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Ben ve federasyon üyelerim tek bir vücut olmayı başardık. Tüm renklerin kardeşçe yaşadığını ve kardeşlik uğruna kenetlendiğini ortaya koyduk. Bugün ülkemizde de aynı durum vardır, kimse bizi bizden ayırmaya artık ne cesaret edebilir, nede biz buna izin veririz. Mardinfed olarak toplumun temel değerlerinin korunması ve insanlık adına fayda sağlayacak çalışmaların şekle gelmesi için var gücümüzle çalıştık.”

İstanbul TGimes Haberf Merkezi,/ Müslüm Aktürk

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine de değinen Biter, “15 Temmuz kalkışma hareketiyle maalesef geçtiğimiz sene ülke olarak her alanda hasar gördük, ancak birlik ve beraberliğimiz sayesinde yaralarımızı çok çabuk iyileştirdik. Şimdi çok daha güçlü, çok daha bilinçli ve çok daha azimli bir ülke haline geldik. Bildiğiniz gibi dünyanın dört bir yanı ülkemizle uğraşmakta ve başarılı olmamalarının tek sebebi, tüm renklerimizle bizim bir oluşumuzdur.” dedi.

FESHANE’Yİ ‘EFSANE’ YAPTIK

İstanbul genelinde neredeyse tüm kaymakam, belediye başkanları ve diğer illerin sivil toplum kuruluşları ile sürekli birlik ve dayanışma içinde, kolektif çalışma esasına dayalı sosyal sorumluluk projeleri alınlarının akıyla tamamladıklarını bildiren Biter, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şehrimizin tanıtımına gerek Emitt Turizm Fuarı, gerekse diğer organizasyon platformlarında bütün ekibimizle birlikte var gücümüzle çalıştık. En son Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen Uluslar arası Turizm Tanıtım Fuarı’nda Mardinfed olarak gidip stant açtık ve açtığımız stant müthiş rağbet gördü. Mardin için çalışıyorsak Mardin’le çalışmamız gerekirdi ve öyle yaptık. Kıymetli Mardin Valimiz, İlçe kaymakamlarımız ve bürokratlarımızla sürekli temas ve istişare içinde kararlarımızı verdik. Mardin’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla dirsek temasımızı en üst seviyeye çıkardık ve bu vesileyle oradaki kardeşlerime de şükranlarımı sunuyorum. 2017 yılına çok farklı duygu ve umutlarla girdik. Kaldı ki şimdi bahar ayına girdik ve umut çiçeklerinin ülkemizin her karış toprağında açması gerekiyor. İşte bu duygularla 2017 yılında inşallah öğrenci bursları ve şehrimizin uluslararası arenada daha etkin ve nitelikli bir şekilde tanıtılması için bir dizi projeleri hazırladık ve uygulama aşamasına yakında geleceğiz inşallah. Biz ekip olarak tüm enerjimizi Mardin için harcıyoruz, bu çabalarımızın karşılığında ise tek beklentimiz huzur ve barışın daha hızlı inşa edilmesidir. Feshane Mardin Tanıtım Günleri ile Mardin tarihinde bugüne kadar yapılan en büyük en anlamlı tanıtım ile elli milyon insanın sosyal medya yazılı ve görsel medyadan takip ettiği, bir milyondan fazla insanın ziyaret ettiği birlik ve beraberliğimizi medeniyetler ittifakımızı tüm dünyaya tanıtmak adına Feshane’yi ‘Efsane’ yaptık. “

KÜLTÜR MERKEZİ TAMAMLANDI

Mardinlilere hizmet amacıyla 250 kişilik çok amaçlı bir Kültür Merkezini tamamladıklarını ve Fatih Yedikule’deki genel merkez olarak kullanacakları bu binanın resmi açılışını yakın zamanda görkemli bir şekilde yapmayı programladıklarını belirten İbrahim Biter, açıklamasının son bölümünde şunları söyledi:

“Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruma, birbirleri ile tanışmalarını ve dayanışmalarını sağlamak için Mardinfed çatısı altında Dernekler arası Futbol Turnuvası düzenliyoruz. Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması için İstanbul’da yaşayan tıp doktorlarını bir araya getirip bir kahvaltı veya yemekli bir toplantıda sayın rektörümüzün de katılımı ile imza kampanyası gerçekleştireceğiz. Türkiye genelindeki tüm Mardin Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya geldiği ve Mardin’in masaya yatırıldığı Mardinliler Çalışma Platfomu 25.toplantısını geçen sene İstanbul’da beş yıldızlı bir otelde gerçekleştirdik, inşallah bu sene de kendi sosyal tesislerimizde 26.toplantıyı gerçekleştireceğiz. Memleketimize ve ülkemize hizmet etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bize destek olan maddi manevi katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilisim