İstanbul’daki Mardinliler Derneği’nin başkanlığına kamuoyunda hayırsever girişimleriyle bilinen işadamı Nedim Kaya seçildi. Kaya, Olağan Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Doğduğum toprakların aziz insanlarına hizmet etme şansına sahip olmak bile bana gurur veriyor.” dedi.

MARDİNDER (Mardinliler Derneği)’in Olağan Genel Kurulu, Bahçelievlerde’ki merkezinde yapıldı. Tek listeyle gidilen toplantıda iki yıllığına Nedim Kaya’nın listesi seçildi.

Divan Kurulu Başkanlığını MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter’in yaptığı  kongrede konuşan Nedim Kaya, gezmiş dönemlerin yönetim kurullarında görev alan, hizmet eden, emeği geçen herkese teşekkür etti. Doğduğu toprakların aziz insanlarına hizmet etme şansına sahip olmanın bile kendisine gurur verdiğini belirten Kaya, şunları söyledi:

Mardinliler Derneğinin değerli üyeleri, aziz hemşehrilerim, sivil toplum örgütlerinin kıymetli başkanları ve temsilcileri, sayın basın mensubu arkadaşlarım ve bu önemli günümüzde bizi yalnız bırakmayan sevgili misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz şerefler verdiniz. Sözlerimin başında Mardinli hemşehrilerimizi temsil etmek ve dayanışma içerisinde olmalarını sağlamak amacıyla İstanbul’da kurulan ilk derneğimiz olan Mardinder’in değerli kurucularına, geçmiş dönemlerin yönetim kurullarında görev alan, hizmet eden ve emeği geçen bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum. Bugün Mardinder için çok önemli bir gün. Çünkü 2 yıl derneğimizi yönetecek ve kadim şehrimizi temsil edecek yeni yönetim kurulunu seçeceksiniz. Yeni seçilecek olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber bu dönem yep yeni bir anlayış ve çaba içerisinde olmayı planlamaktayız.”

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk

DESTEK VE DUA

Yeni yönetim olarak bir tek hedeflerinin olduğunu anlatan Nedim Kaya, şöyle devam etti:

“Mardin’e ve Mardinlilere layık bir çaba, çalışma, anlayış içerisinde olmak, daha geniş kitlelere ulaşmak, derneğimizin bünyesinde yapacağımız kültürel, dayanışma ve yardımlaşma etkinlikleriyle sesimizi en doğru şekilde gereken yerlere ulaştırmaktır.

Bunları başarmanın tek yolunun birlik ve beraberliğimizden geçtiğini biliyorum.

Bu nedenle, atacağımız her adımda sizlerin bizi yalnız bırakmayacağınıza olan inancım tamdır.

Hizmet edeceğimiz dönem süresince sizden sadece desteğinizi ve dualarınızı istiyorum.

Çünkü siz bizim yanımızda olduğunuz sürece başaramıyacağımız hiçbir şey yoktur.

Allah, yardımcımız olsun ve Allah utandırmasın. Hepinize teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim